Vijesti / Vino i hrana

saznajte zašto

Savršeno podgrijavanje pizze: mikrovalna i pećnica vam uopće ne trebaju

Savršeno podgrijavanje pizze: mikrovalna i pećnica vam uopće ne trebaju
Ilustracija

Pizza je najlakša hrana koju možete napraviti, ili ju jednostavno možete naručiti, ali uvijek postoji problem kod podgrijavanja pizze.

Ako koristite mikrovalnu pećnicu, pizza će vam biti previše gnjecava i izgubit će svoj okus. Ako se ipak odlučite za pećnicu, pizza će biti hrskava, ali sir i ostali dodaci bit će suhi i bez okusa.

No, otkrivamo trik koji će riješiti vaše probleme, kako piše msn.com. Za najbolje zagrijavanje pizze, potrebna vam je samo tava. Stavite pizzu u tavu i na plamen nekoliko minuta dok tijesto ne bude hrskavo. Zatim ulijte nekoliko kapljica vode, pokrijte poklopcem i smanjite vatru. Nakon otprilike minutu, imat će te savršeno podgrijanu pizzu, kao da ste ju upravo napravili.

Drugi način je da umjesto da dodate vode, tavu stavite u pećnicu na minutu ili dvije. Pećnica će rastopiti sir i podgrijati pizzu, ali neće ju posušiti.

Oni koji vole jako otopljen sir i mekane ostale dodatke mogu tavu, u koju dodaju vode, pokriti aluminijskom folijom. Zbog zatvaranja protoka zraka, ona će potpuno otopiti sir. Bilo koji od ovih načina ostavit će vas s odlično podgrijanom pizzom koja neće izgubiti svoj okus, a bit će mekana i ukusna.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!