Vijesti / Vino i hrana

SAVJETI SLASTIČARA

Maslinovo ulje i ružmarin? Slastičar otkriva trikove za savršene palačinke

Maslinovo ulje i ružmarin? Slastičar otkriva trikove za savršene palačinke
Ilustracija

Iako zvuči neobično, dodavanje maslinovog ulja učinit će vašu smjesu savršenom.

Slastičar Chris Bernard koji ima 20-godišnje iskustvo u svom poslu otkrio je trikove uz koje će vaše palačinke uvijek ispasti savršene, prenosi Daily Mail.

Neka smjesa malo odstoji

Kada ste napravili smjesu, ostavite ju da odstoji barem 30 minuta prije pečenja. Tako ćete spriječiti da palačinke budu žilave.

Duplo miješanje sastojaka

Smjesa za palačinke mora biti kremasta i glatka, a do takve ćete doći ako prvo pomiješate mokre sastojke (mlijeko, jaja i rastopljeni maslac i prstohvat soli), a u drugu posudu brašno kojem ćete uz stalno miješanje dodavati mokru smjesu. Dugo miješajte dobivenu smjesu kako bi izbjegli grudice. Tajni sastojak je maslinovo ulje koje će učiniti palačinke ljepljivim.

Tava koja se ne lijepi

Koristite tavu koja se ne lijepi na srednjoj do jakoj vatri i stavite žlicu maslaca kada se otopi prije pečenja. 

Čekajte da nastanu mjehurići

Većina ljudi prerano okrene palačinke na drugu stranu, ali najbolje rezultate dobit ćete ako čekate da se na gornjoj strani stvore mjehurići. Osim mjehurića, pričekajte da rubovi postanu smeđi i hrskavi.

Zaboravite špatulu

Umjesto da okrećete palačinke špatulom, okrenite ih samostalno - bacanjem u zrak. Koristite prethodni savjet kako biste znali kada ju točno treba okrenuti.

Koristite rižino brašno

Ako volite palačinke bez jaja i glutena, preporuča se korištenje rižinog brašna umjesto običnog, bijelog. Možete koristiti smeđi šećer koji će dati okus, prašak za pecivo i bademovo ili sojino mlijeko.

Arome

Chris preporuča dodavanje suhih začina poput ružmarina, ali pazite da dobro izbalansirate sa šećerom.

Pažljivo s voćem

Dodavanje svježeg voća u smjesu nije pametna odluka. Ono će se ugrijati i na neki način rastopiti. Radije ga dodajte na gotove palačinke kao dodatak.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!