mljaac

Stručnjaci otkrili: Evo kako ćete napraviti najbolju vruću čokoladu kod kuće

Idealna za hladne zimske dane i gotova u svega nekoliko minuta.

Nakon dolaska s hladnoće, najbolji način da se ugrijete je da
popijete jedan vruć napitak, poput vruće čokolade. Međutim, za
tako jednostavnu poslasticu može biti nezgodno savladati tehniku
​​izrade. Stoga su stručnjaci otkrili svoje trikove za najbolju
vruću čokoladu napravljenu kod kuće, prenosi PAeats.

Kupujte domaće

Bez obzira koju vrstu mlijeka, čokolade i ukrasa želite,
potražite one vrhunske kvalitete kod lokalnih marki. Lokalne
farme zaštićenih područja pružaju najsvježije mliječne proizvode,
a prodavaonice slatkiša i specijalizirane tržnice nude čokolade s
ekstraktom kakaa. Kvalitetna čokolada stvarno napravi razliku u
napitku.

Probajte sa šlagom

Pomiješajte 1 vrhnje za šlag, 2 žlice šećera u prahu i pola žlice
arome po izboru, poput vanilije. Sve dobro istucite i dodajte
svojoj vrućoj čokoladi.

Mlijeko je važno

Što je veći sadržaj masti u mlijeku, to će vruća čokolada biti
više kremastog okusa. Zatim, morate obratiti pažnju i na
temperaturu. Polako, ravnomjerno zagrijavanje osigurava da se
mlijeko ne prekuha, često miješajte i nemojte žuriti s postupkom.
Pjena također povećava volumen i kremasti okus.

Ne zaboravite pjenjaču

Najbolji način za miješanje čokolade je pomoću pjenjače, ne
miksera ili vilice. Pazite da odaberete pjenjaču koja je
prilagođena volumenu s kojim radite i snažno umutite, posebno
kako biste osigurali da se čokolada ravnomjerno topi i ne gruda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije