Vijesti / Vino i hrana

fino, a zdravo

Niste raspoloženi za dugo kuhanje? Za ručak ili večeru pripremite brzinsku tjesteninu s tunom

Niste raspoloženi za dugo kuhanje? Za ručak ili večeru pripremite brzinsku tjesteninu s tunom
Ilustracija

Ovaj lagani obrok idealan je nakon svih kolača, mesa i priloga u kojima smo uživali tijekom blagdana.

Vrijeme je da se vratimo u rutinu nakon blagdana i da krenemo s izvršavanjem obaveza. Slobodnog vremena je manje, a osim toga bilo bi dobro jesti laganiju i zdraviju hranu nakon obilnih blagdanskih ručkova i večera, stoga danas donosimo recept za jedan brzinski i zdravi ručak - tjesteninu s tunjevinom.

Sastojci:

400 g tjestenine
4 žlice maslinovog ulja
3 žlice nasjeckanog peršina
2 režnja češnjaka
1 mala čili papričica
450 g pasirane rajčice
400 g tune u ulju iz konzerve
Sol, papar i začini po želji

Priprema:

Prvo stavite kuhati tjesteninu prema uputama koje pišu na pakiranju, a kada je gotova sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite dvije žlice sjeckanog peršina, češnjak i čili. Miješajte povremeno, a kada sve omekša dodajte rajčicu i kuhajte još nekoliko minuta. Na kraju dodajte tunu, sol, papar i začine po želji.

Dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina i ostavite na laganoj vatri još nekoliko minuta. Kada je sve gotovo umiješajte tjesteninu u umak i posipajte ostatak sjeckanog peršina.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!