Vijesti / Vino i hrana

bolja opcija

Kiselo vrhnje možete napraviti vrlo jednostavno kod kuće - treba vam 3 sastojka

Kiselo vrhnje možete napraviti vrlo jednostavno kod kuće - treba vam 3 sastojka
Ilustracija

Priprema ne traje dugo, ali trebate se malo strpjeti prije degustacije.

U današnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke namirnice samostalno kod kuće - od početka do kraja - kako bi izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta, keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija.

Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo vrhnje - treba vam svega tri sastojka!

Uzmite sljedeće stvari:

1/4  šalice punomasnog mlijeka
1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa
1 šalicu slatkog vrhnja

Priprema:

Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte staklenku - možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom.

Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smjesa će se zgusnuti - i eto kiselog vrhnja!

Real Simple savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije posluživanja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!