mljaac

Napravite najhrskaviji pečeni krumpir u samo nekoliko koraka: Dodajte jedan važan sastojak

Savršeno su hrskavi izvana, a mekani iznutra...

Mnogima je teško postići pečene krumpire koji su mekani iznutra,
a hrskavi izvana. No, jedan muškarac podijelio je svoj trik kako
uvijek to napraviti u samo par koraka, prenosi The
Sun.

U videu podijeljenom na TikTok-u objasnio je kako prvo treba
staviti ulje na posudu za pečenje te ga zagrijati u pećnici na 15
minuta. U međuvremenu, krumpir treba kuhati u slanoj vodi, sve
dok lagano ne omekša, ali svejedno ostane kompaktan. 

Krumpir zatim procijedite i stavite u posudu te ga pospite
glatkim brašnom. Posudu dobro protresite, dok svaki krumpir ne
bude umotan u brašno. Izvadite posudu za pečenje iz pećnice i
pažljivo dodajte svoj krumpir u ulje. Ostavite par sekundi da
odstoji, a zatim začinite paprom, soli, ružmarinom i ostalim
začinima. 

Nakon toga dodate njegov trik – nekoliko žličica margarina u
posudu za pečenje. Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva
Celzijusa te pecite 40 minuta, a zatim okrenite krumpir i pecite
još 30 minuta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije