'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

LOŠ POČETAK Dario i Marija dobili tek devet bodova u showu ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’

Škampi ih nisu voljeli...

U ponedjeljak navečer u showu ‘Tri, dva, jedan –
kuhaj!’
natjecatelji su imali 75 minuta za pripremu
glavnoj jela s prilogom. I dok su jedni bili spretni i upoznati s
ključnom namirnicom, drugima su morske ‘nemani’ poput hobotnice i
škampi radili probleme.

Na početku emisije voditelj Domagoj Jakopović Ribafish čestitao
je svim kandidatima koji su preživjeli audicije te uspješno ušli
u ‘top 10’ parova. A kako nisu svi došli s kulinarskim partnerom
ili partnericom, mentori su spojili pojedince u parove. Taj potez
je nekima dobro pao, poput Ljubi i Mireli koje su se odmah
složile što će i kako kuhati, dok su Danijela i Josip te
Miroslava i Nebojša imali malih trzavica za radnom jedinicom. ‘On
je skroz drugačija osoba od mene, to je očito, ja se nadam da
ćemo uspjeti to riješiti’, priznala je Miroslava koja se u tom
kulinarskom paru istaknula kao glavna kuharica.

Na svakoj paralelnoj jedinici stajala je po jednaka ključna
namirnica s kojom su kandidati morali pripremiti glavno jelo s
prilogom i to sve u 75 minuta, a namirnice su bile raznovrsne –
od teleće plećke, mljevene junetine, piletine do hobotnice i
škampi. ‘Danas imamo disciplinu ‘prsa o prsa’ – dvije jedinice
paralelno imaju istu ključnu namirnicu i moći ćemo puno toga
vidjeti i zaključiti nakon današnjeg kuhanja’ kazao je
predsjednik žirija Tomislav Špiček koji je ulogu savjetnika
prepustio mentorima timova – Željki Klemenčić i Ivanu Pažaninu.

Prva priprema jela većini je kandidata protekla stresno jer su
htjeli da sve bude dobro odrađeno, a najteže je bilo onima koji
se za radnom jedinicom nisu mogli usuglasiti oko toga što će
pripremiti, poput Danijele i Josipa koje je zatekla hobotnica.
‘Deset minuta prije kraja, a hobotnica nam još pliva’, našalio se
Josip.

Prvi na kušanje stigli su Jasmina i Joško te Jozefina i Ksenija,
svi oni pripremali su teletinu kao ključnu namirnicu. ‘Jako
ukusno jelo, ali ima previše komponenti i dosta je toga
nepovezano’, komentirao je Špiček Jozefininu i Ksenijinu teletinu
s raznim umacima i prilozima, dok je Jazz i Jošku zamjerio da
nemaju više umaka na teletini, ali je pohvalio pečeno povrće kao
prilog. U ovom dvoboju za jedan bod više su bolje prošle Jozefina
i Ksenija s 21 bodom, dok su Joško i Jazz dobili 20 bodova.

Parovi koji su pripremali mljeveno meso bili su Šajeta i Edi,
koji su se prezentirali punjenim paprikama s pireom, te Ivana i
Aki koji su pripremali ćufte s pire krumpirom.

‘Punjene paprike su interesantne i odlično odrađene, jedino mi
fali malo soli. Dobro su to napravili iako im fali malo znanja,
ali riješit ćemo to’, kazao je Pažanin na Šajetino i Edijevo jelo
za koje su dobili tri petice. ‘Da sam bar ovakve ocjene vidio u
školi’, našalio se Šajeta koji je bio zadovoljan s njihovim prvim
jelom. Ivana i Aki su ukupno dobili 21 bod za ukusno jelo koje su
servirali po Pažaninovom naputku, iako se ta dekoracija nije
svidjela Špičeku.

Treća ključna namirnica bili su škampi, koje su Ivana Banfić i
Velimir Grgić pripremili na buzaru s crnim rezancima, dok su
Dario i Marija išli na
varijantu rižota sa škampima. ‘Umak je dobar, ali niste si dali
puno truda za 75 minuta’, kazala je Željka Ivani i Velimiru koji
su za svoje jelo dobili 18 bodova, točno duplo više od Darija i
Marije. ‘Jako loše jelo, tako se ne može raditi s rižom, ali
škamp je ukusan iako se izgubio u masi svega. Po meni jedno jako
problematično jelo…’ komentirala je Željka kojoj se nikako nije
svidio Darijev ‘zabetonirani škamp u pijesku’.

Idući na redu bili su Josip i Danijela te Ljuba i Mirela s
hobotnicom. ‘Ovo je težak zadatak u usporedbi s ostalim zadacima.
Jako mi je zanimljiva kombinacija hobotnice s grahoricama, ali je
hobotnica pala u drugi plan’, komentirala je Željka gulaš od
hobotnice sa slanutkom koji su pripremile djevojke i tako
zaradile 18 bodova. Nešto uspješniji u pripremi hobotnice bili su
Josip i Danijela koji su je kombinirali s grožđicama.

‘Izvrsni okusi, odlično, umak vrhunski napravljen, ali trebali je
malo više kuhati hobotnicu. Ostalo sve izvrsno’, pohvalio ih je
Špiček pa su tako zaradili 21 bod.

Posljednji na redu bili su Fatima i Mahir te Miroslava i Nebojša
s piletinom kao glavnom namirnicom. U tom su dvoboju bolje prošli
Miroslava i Nešo koji su dobili ukupno 18 bodova za pileća prsa
sa špekom i umakom od indijskih oraščića. ‘Za pohvalu, dobro ste
razmišljali i dobro ste to odradili da bude sočno i ukusno’,
kazala je Željka Miroslavi, dok joj jelo Mahira i Fatime nije
bilo cjelovito pa su tako zaradili 16 bodova.

Na kraju prvog dana natjecanja, najbolji u Željkinom timu bili su
Danijela i Josip, dok su to mjesto u Pažaninovom timu dijelile
Jozefina i Ksenija te Ivana i Aki. Iako je Pažaninov tim završio
dan u blagoj bodovnoj prednosti, sutra je novi dan s novim
izazovima. Stoga nove kulinarske avanture ne propustite pogledati
u utorak u 20.45 sati na RTL-u!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije