Vijesti / Vino i hrana

Večera za pet na selu

Petra oduševila goste pa preuzela vodstvo: 'Svaka čast, sve je bilo savršeno, čista desetka!'

Petra oduševila goste pa preuzela vodstvo: 'Svaka čast, sve je bilo savršeno, čista desetka!'
RTL

Petra iako živi u Gornjem Jesenju, dolazi iz Bednje.

U utorak navečer u showu 'Večera za 5 na selu' kuhalo se, jelo i zabavljalo kod domaćice Petre Brodar iz Gornjeg Jesenja, a njezini tradicionalni specijaliteti i veselo iznenađenje pomogli su joj da osvoji visoke bodove.

Petra iako živi u Gornjem Jesenju, dolazi iz Bednje. 

Druga ovotjedna domaćica u Krapini i okolici bila je nasmijana Petra koja je svoje goste ljubazno dočekala domaćim rakijicama i sokom te tako već na prvu osvojila simpatije gostiju.

- Jako nas je lijepo dočekala i iznenadila domaćim aperitivom, bilo je baš lijepo - pohvalio ju je Mario na samom početku, a onda su dečki nazdravili sokićem od jabuke, a djevojke glogovom rakijicom za dobru večeru.

Nadmetanje sa sirom i vrhnjem

Petra je svojim gostima za predjelo ponudila domaći kruh s bućinim sjemenkama, koji i inače radi svojoj obitelji, te domaći namaz od sira i vrhnja s raznim dodacima poput – vlasca, špeka i češnjaka.

- Meni je sir i vrhnje bilo bolje nego kod Marija. Predjelo je bilo jako ukusno, ne bih ništa mijenjala svaka čast. I Petra je kao domaćica bila sjajna, vodila je brigu o nama gostima, izvrsno - pohvalila ju je Maja, a onda je na stol stiglo glavno jelo – svinjska vratina u umaku od gljiva s domaćim mlincima.

- Jako je fino, potrudila si se - komentirao je zadovoljno Mario kojem se jako svidjelo glavno jelo i to što je na tanjuru bilo ponuđeno meso, a Vjekoslav je imao zamjerku što domaćica nije servirala sol i papar na stol.

Soli i papra nije nedostajalo u desertu – domaćim štruklima od jabuke, ali je zato Maji i Sanji nedostajalo šećera, dok je Mariju i to bilo po volji.

Glazbeno iznenađenje

- Okus deserta je iznenađujuće dobar, nije bio presladak, fino topli, baš za desetku! - priznao je Mario koji je od početka do kraja večere imao samo riječi hvale za svoju konkurenciju. Cijelu priču zaokružilo je veselo iznenađenje – prijatelj na harmonici koji je odsvirao i zapjevao poznate zagorske pjesme. Vesela atmosfera ponijela je goste i podigla ih na noge pa su svi zajedno zapjevali i zaplesali.

- Svaka čast, Petra, bilo je sve savršeno, čista desetka!“ kazao je Mario i domaćicu ocijenio najvišom ocjenom. Maja i Sanja večeru su ocijenile devetkom, dok je Vjekoslav Petri dao ocjenu osam:

- Sve je bilo super, samo je falilo soli i papra na stolu.

Tako je Petra zaradila ukupno lijepih 36 bodova i tako prešla u vodstvo.

- Ovaj će tjedan biti ekstra napeto! Svi smo gladni, svi radimo neka svoja tradicionalna jela i očekujemo puno - komentirao je Mario koji je primijetio da svi natjecatelji u ovom tjednu pucaju na pobjedu.

Trenutno je Petra najbliže tome, a može li je Maja prestići – pogledajte u srijedu u 20 sati na RTL-u. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!