Vijesti / Vino i hrana

VEČERA ZA 5 NA SELU

Započela 'Večera za 5 na selu' na sjeveru Hrvatske, prvo kuhala Međimurka Marija Gračić

Započela 'Večera za 5 na selu' na sjeveru Hrvatske, prvo kuhala Međimurka Marija Gračić
RTL

Preobilne porcije, nedostaci kod serviranja i prilično niske ocjene za početak tjedna

U Totovcu je danas kuhala Marija Gračić, prva domaćica varaždinskog tjedna u 'Večeri za 5 na selu'. Prvi dan druženja ekipa je uvijek malo rezervirana, no večera je protekla u opuštenoj atmosferi i upoznavanju kandidata za koje je Marija pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela Kruton s bučom, glavnog jela Tartufata rolice i deserta Zlatno-tradicijski okus te naposljetku osvojila 30 bodova.

Tomislav je bio prvi u kombiju pa je otkrio kako bi volio da bude miješano društvo, a kad su došle dame, brzo su se sprijatelji i našli zajedničke teme. „Sve su veće šanse da ću se sam morati boriti protiv lavica, ali uvijek jedan pravi lav ima više lavica pa se nećemo predati“, zaključio je jedini muški kandidat ovog tjedna.

Marija je dobro raspoložena dočekala goste i ponudila ih rakijama od borovnice, višnje, meda i rogača. „Domaćica je super, opuštena, prirodna, normalna, srdačna, sve pohvale“, rekla je Natalija, ostali su komentirali slično, a svidio im se i aperitiv.

Dok je Marija u kuhinji pripremala predjelo, gosti su pričali o dekoraciji i malo ih je zbunilo što je domaćica pribor za jelo stavila s lijeve strane. Ivanka je pomislila da je Marija ljevakinja, no Tomislav je objasnio: „Postoji nešto što se zove postava stola i nema veze je li netko ljevak ili dešnjak, zna se kako se postavlja stol.“ Marija je iznijela juhu od buče s krutonima. „Top topova“, rekla je Ivanka, a Gordana dodala: „Dekorirano, lijepo aranžirano, stvarno jako lijepo.“

Čini se da je juha svima odgovarala, no uslijedio je pravi test - pileće rolice s tartufatom i marelicama, a gostima se učinilo da je porcija preobilna. „Bilo je ukusno, ali piletina je bila presuha“, rekla je Goga koja je domaćici priznala da ne voli tartufe. Nataliji su tartufi bili u redu, ali nije joj odgovarala marelica, a Ivanka je rekla: „Tartuf nisam osjetila, kao da ga i nije bilo unutra, više sam se koncentrirala na marelicu. Krumpir nisam pojela, nije mi odgovarao.“

Uz međusobno upoznavanje, gosti su došli do deserta - kukuruzne zlevanke s makom i orasima. Gordani se svidjelo što se Marija odlučila za tradicionalan kolač, no Tomislavu je falio onaj „wow efekt.“ Natalija je otkrila da je ljubiteljica tradicionalnih kolača te da joj je zlevanka jako ukusna, a svidjela se jako i Ivanki koja ju je prvi put jela i odlučila tražiti recept. Domaćica je podijelila darove gostima, a potom je Marijin suprug otpjevao pjesmu Zdravka Čolića „Ti si mi u krvi“.

Za Marijinu večeru Natalija je dala ocjenu sedam - previše krumpira u glavnom jelu, presladak umak od marelica, Gordana je dala ocjenu osam - večera joj je bila ukusna i sve je bilo fino, ali postojali su nedostaci kod serviranja, Ivanka se odlučila za devetku samo zato što joj je piletina bila presuha, a Tomislav je dao šesticu zato što neke stvari nisu bile pripremljene po njegovu ukusu.

Kakve će specijalitete sutra spravljati Natalija - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u.

Najnovije

Reci što misliš!