dobro je znati

Gulite đumbir prije konzumiranja? Otkriveno je li to zaista potreban korak ili se može jesti s korom

Napunite jednu manju staklenku medom i dodajte jedan naribani đumbir. Ovu smjesu konzumirajte svako jutro, dvije žlice, i osnažite imunitet u zimskim danima.

Bogat magnezijem, vitaminom B, kalijem i bakrom, đumbir se
kao prirodni lijek za probavu i upale koristi još odavno, ali
tada se kora nije uklanjala kao što se to radi
danas. 

Kroz godine su ljudi počeli guliti đumbir prije nego ga dodaju u
napitak ili kao začin nekom jelu, ali Mind
Body Green
 prenosi da to možda i nije najbolja ideja jer
uklanjanjem kore uklanjamo i mnoge benefite ove biljke.

Liječnik Kanchan Koya kaže da je kora jestiva i
da sadrži više korisnih polifenola čak i od mesa. Osim toga,
vlaknaste je teksture pa vam neće smetati ako je stavite u neko
jelo, čaj ili juhu.

Kako đumbir može poboljšati zdravlje?

Đumbir sadrži đinđerol – bioaktivnu supstancu koja
pomaže u sprječavanju infekcija, smanjuje bolove u želudcu koji
je nadražen i ublažava mučninu, posebno jutarnju,
prenosi Healthline.

Može smanjiti razinu šećera u krvi – istraživanje iz
2015. provedeno na 41 osobi koja boluje od dijabetesa pokazalo je
da konzumiranje 2 grama đumbira dnevno snižava razinu šećera za
12 posto. Uz to, redovita konzumacija ublažava menstrualne
bolove.

Ako želite iskoristiti ove dobre strane đumbira i uz
to osnažiti imunitet, napravite smjesu od meda i
ribanog đumbira u jednu staklenku, stavite u hladnjak i
konzumirajte dvije žlice svako jutro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije