Vijesti / Vino i hrana

dobro je znati

Gulite đumbir prije konzumiranja? Otkriveno je li to zaista potreban korak ili se može jesti s korom

Gulite đumbir prije konzumiranja? Otkriveno je li to zaista potreban korak ili se može jesti s korom
Ilustracija

Napunite jednu manju staklenku medom i dodajte jedan naribani đumbir. Ovu smjesu konzumirajte svako jutro, dvije žlice, i osnažite imunitet u zimskim danima.

Bogat magnezijem, vitaminom B, kalijem i bakrom, đumbir se kao prirodni lijek za probavu i upale koristi još odavno, ali tada se kora nije uklanjala kao što se to radi danas. 

Kroz godine su ljudi počeli guliti đumbir prije nego ga dodaju u napitak ili kao začin nekom jelu, ali Mind Body Green prenosi da to možda i nije najbolja ideja jer uklanjanjem kore uklanjamo i mnoge benefite ove biljke.

Liječnik Kanchan Koya kaže da je kora jestiva i da sadrži više korisnih polifenola čak i od mesa. Osim toga, vlaknaste je teksture pa vam neće smetati ako je stavite u neko jelo, čaj ili juhu.

Kako đumbir može poboljšati zdravlje?

Đumbir sadrži đinđerol - bioaktivnu supstancu koja pomaže u sprječavanju infekcija, smanjuje bolove u želudcu koji je nadražen i ublažava mučninu, posebno jutarnju, prenosi Healthline.

Može smanjiti razinu šećera u krvi - istraživanje iz 2015. provedeno na 41 osobi koja boluje od dijabetesa pokazalo je da konzumiranje 2 grama đumbira dnevno snižava razinu šećera za 12 posto. Uz to, redovita konzumacija ublažava menstrualne bolove.

Ako želite iskoristiti ove dobre strane đumbira i uz to osnažiti imunitet, napravite smjesu od meda i ribanog đumbira u jednu staklenku, stavite u hladnjak i konzumirajte dvije žlice svako jutro.

Najnovije

Reci što misliš!