Vijesti / Vino i hrana

kulinarska emisija

Stiže nova sezona RTL-ovog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Stiže nova sezona RTL-ovog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'
RTL

Nakon veselog specijala u kojem su se pripremala blagdanska jela, RTL-ov kulinarski show vraća se u svom klasičnom izdanju.

U RTL-ovom studiju uvijek se nešto dobro 'kuha', a ovog puta kuha se i doslovno jer uskoro na ekrane dolazi deveta po redu sezona omiljene kulinarske emisije 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

Nakon veselog specijala u kojem su se pripremala blagdanska jela, RTL-ov kulinarski show vraća se u svom klasičnom izdanju. A kako bi svaka sezona po nečemu bila posebna, tako će i u ovoj sezoni gledatelje, ali i kandidate dočekati poneki noviteti. Uz osvježeni i moderniji izgled studija, produkcija priprema i manju promjenu koncepta.

- Nova sezona se vodi postavkom - 'povratak korijenima', a to znači da pojednostavljujemo strukturu natjecanja kakvo je bilo nekad. Nema više timova, niti vođa timova i klasičnog mentorstva. No žiri će i dalje biti uz natjecatelje kad god im zatreba njihovo stručno mišljenje ili dobar kulinarski savjet. Kroz kulinarske audicije odabrat će se oni najbolji te mogu reći kako su ovosezonski kandidati kulinarski 'najpismeniji' dosad - otkriva RTL-ova producentica emisije Danijela Habek, koja ima 'formulu uspjeha' ovog dugogodišnjeg formata:

- 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' je specifičan format i gledatelji ga vole upravo zbog nepretencioznosti, a svake sezone je sve produktivnije i zabavnije. Žiri nam je u nekoliko godina postao gotovo nezamjenjiv i mislim da je ova postava već postala legendarna.

I u devetoj sezoni iza pulta stručnog žirija sjedit će Željka Klemenčić, Ivan Pažanin te Tomislav Špiček koji će kroz nekoliko kulinarskih audicija odabrati prave talente u kuhinji. Samo oni najbolji, točnije osam parova, dobit će priliku da sudjeluju u daljnjem natjecanju, a žiri najavljuje jednu vrlo visoku razinu kuhanja.

- Ova sezona će biti jedna sasvim druga priča, bit će to jedno pravo gastro natjecanje. Nikad ozbiljnije kuhanje i nikad ozbiljniji kandidati koji su vrlo predani kulinarstvu. Ispred nas je jedna sezona s profesionalnim kuhanjem i na visokoj razini te mislim da je to odlično. Kroz recepte ćemo proći cijelu Hrvatsku, ali i gotovo sve kontinente, pružit ćemo natjecateljima i gledateljima jedno raznovrsno učenje o kuhanju - najavljuje Ivan Pažanin, a Željka Klemenčić otkriva:

- Kuhat će se širok dijapazon svega - od već pomalo zaboravljene tradicije, tipa goranski nadjev ili nadelo, do ramen juhe. Kandidati su mahom vrlo pristojni ljudi zaista zainteresirani za kuhanje. Nema puno rivalstva ni prljavog igranja, samo dobra atmosfera i dosta dobrog kuhanja.

A kako bi se kuhanje podignulo na još veću razinu, uz standardne savjete žirija, na set će u goste stići i još neka poznata i cijenjena imena s hrvatske gastro scene, detalje zna Tomislav Špiček:

- Pozvat ćemo u goste chefove koji će prezentirati svoja jela, a kandidati će ih morati rekonstruirati, odnosno potruditi se da njihova jela izgledom i okusom približe pokazanom jelu. Mogu priznati da se neki kandidati već na početku ističu kao talenti i baš sam znatiželjan kako će to sve skupa završiti.

Uz sve navedene novitete, devetu sezonu showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' vodit će gledateljima omiljena Marijana Batinić, koja je svoje iskustvo u ovoj kulinarskoj emisiji stekla u blagdanskom specijalu 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!'

- Za razliku od blagdanske sezone u kojoj su nam gostovali kandidati iz 'Večere za 5 na selu', ovog se puta družimo s televizijskim debitantima pa je trema malo uočljivija, barem na početku. No Željka, Špiček i Pažanin su toliko iskusni i brinu se da trema ode u drugi plan, a na vidjelo izlaze borbenost, kreativnost, kulinarska snalažljivost, pa i smisao za humor naših kandidata. Gledatelje tako očekuje savršena kombinacija kuhanja, pametnih savjeta, ljudskih odnosa, kulinarskih tajni i trikova. Hrana povezuje ljude, iz njih izvlači ono najbolje, a kad se tome doda i onaj natjecateljski segment, otvara se čitava lepeza nepredvidljivih situacija s kojima se gledatelji itekako mogu poistovjetiti - najavljuje Marijana Batinić pa zaključuje:

- Ovo je projekt po mom guštu, fino jedemo, družimo se s dragim ljudima, otkrivamo nove recepte i kušamo drugačija jela.

 

Kao i svake sezone dosad - nešto se dobro kuha, a osim ozbiljnog kuhanja, ukusnih recepata i zanimljivih kandidata, gledatelje očekuje puno dobre zabave. Zbog toga ne propustite pogledati devetu sezonu showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' uskoro na RTL-u!

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.