kulinarski show

Večera za 5: Policajac iz Ivanca prešao u vodstvo, no niz je kritika na njegovo jelo

Sve je dobro dok su ocjene dobre...

Policajac Davor Hojsak ugostio je protukandidate trećeg dana
‘Večere za 5’. Za svoju večeru dobio je 37 bodova te je time
prešao u ovotjedno vodstvo. Devetke je dobio od Lane, Petre i
Josipa, a desetku mu je udijelila samo Marija. “Moglo je biti
bolje, nije mi se svidjelo što je u glavnom jelu bilo nešto
pregoreno”, zaključila je Petra.

Pripravu večere započeo je desertom ‘Jednostavno fino’. “Ako bude
fino i jednostavno, može biti dobro”, komentirala je Marija.
“Pretpostavljam da će to biti cheesecake, njega je jednostavno
napraviti”, pretpostavila je, pak, Lana. Otkrio je uskoro Davor
da se radi o desertu u čaši – s mascarponeom, slatkim vrhnjem,
sirom i mljevenim keksom te šumskim voćem. Uslijedila je priprava
‘Ribice u mutnom’. Glavno jelo domaćin je odlučio spraviti
svinjski file u umaku od gljiva sa širokim rezancima. “Svinjetina
mi nije problem dva dana zaredom, ali bih htjela da nije
pripremljena kao jučer”, otkrila je Lana. ‘Zagorski brzaci’
posljednje su jelo koje je domaćin spravio. Za predjelo je Davor
napravio pogačice s čvarcima i češnjakom i lukom. Usto, napravio
je zagorske ražnjiće sa suhomesnatim proizvodima.

Kada je završio s pripravom jela, Davor se okrenuo pripremi za
dolazak gostiju. Ekipi je ponudio medicu, šljivovicu i liker od
ruža. “Bio je malo zbunjen”, komentirala je Marija domaćica.
“Izgledao je kao da ga je umorilo kuhanje, ali trudio se”, dodala
je Petra. “Medica mi je bila dobra”, komentirao je aperitiv
Josip.

Uskoro su pred ekipu stigli ‘Zagorski brzaci’. “Super složeno,
pogačice, ražnjići…”, pohvalila je izgled predjela Marija.
“Dodala bih biljčicu, nešto da malo podigne izgled”, dodala je,
pak, Petra. Kako bilo, ekipa se prihvatila blagovanja i pohvalili
su predjelo. “Pogača je bila dobra, ali tvrđe pečena. Ukus je bio
dobar”, zaključio je Josip. “Na ražnjiću je bilo sira, pršuta,
bilo je dobro”, pohvalila je predjelo Marija.

Glavno jelo iduće je stiglo pred ekipu. ‘Ribice u mutnom’
skrivale su svinjski file u umaku od gljiva. “Dekoracija je čisto
ok”, komentirala je izgled glavnog jela Marija. Petra je
detektirala da je domaćinu nešto pregorjelo, no ostali se nisu
složili. “Nisam našao”, komentirao je Josip. Ekipa je otvoreno
kritizirala glavno jelo zbog nedostatka umaka, a domaćin je
komentare uvažio. “Glavno jelo je bilo ukusno, ali bilo je
premalo umaka i previše tjestenine”, ocijenio je sve Josip.

Za kraj – stigao je desert. Na račun njega dobio je pohvale!
“Desert je bio dobar, šumsko voće, kakao, mascarpone”, zaključio
je Josip. Za kraj – Davorove kćeri su udijelile ekipi prigodne
poklone, uslijedilo je veliko iznenađenje. Narodna nošnja i
glazba ekipu su oduševile. “Meni se to sasvim sviđa”, otkrila je
Lana. “S ‘Faringašima’ ne možeš pogriješiti”, poentirala je i
Petra za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije