Alen Runac u Ljubešćici: ‘Općine u kojima je HDZ na vlasti bilježe najveći rast’

HDZ-ov kandidat za župana Alen Runac te kandidati za njegove zamjenike Mladen Jakopović i Lidija Petrinjak prisustvovali su sjednici Općinskog odbora u Ljubešćici, prilikom čega im je predsjednik općinske organizacije Nenad Horvatić uručio 375 potpisa potpore. Taj broj potpisa predstavlja potporu oko 25 posto ukupnog biračkog tijela!

Kandidat za župana Alen Runac zahvalio im je tom prilikom na velikom postotku prikupljenih potpisa i izrazio zadovoljstvo što je upravo u Ljubešćici dobio toliku podršku jer je ona primjer uspješnog upravljanja općinom.

– Smatram da je svima poznato da je najveći gospodarski, komunalni i društveni razvoj prisutan u općinama koje vode HDZ-ovi dužnosnici, u njima se izgrađuju poduzetničke zone s najviše otvorenih radnih mjesta i s najvećim izvozom – istakao je Runac tijekom jučerašnjeg izlaganja.

To je potkrijepio podacima državne revizije o nadzoru ulaganja u izgradnju svih poduzetničkih zona na području gradova i općina u Varaždinskoj županiji. Podaci revizije govore da je unatrag 10 godina u izgradnju poduzetničkih zona u 20-ak jedinica lokalne samouprave na području Varaždinske županije uloženo 170 milijuna kuna iz proračuna tih JLS-a, iz državnog proračuna, EU fondova te iz županijskog proračuna. Nažalost, iz proračuna Varaždinske županije za te namjene je izdvojeno svega 729.642 kuna, što iznosi samo 0,42 posto od ukupnog ulaganja!

– Ako promotrimo period od 10 godina, godišnje je županijska vlast u razvoj poduzetničkih zona uložila 72.900 kuna, što je žalosno, a za reprezentaciju je izdvojila po 400 do 500 tisuća kuna. Taj trend treba mijenjati i ja kao budući župan više pažnje ću posvetiti otvaranju novih radnih mjesta i privlačenju investitora. To ću činiti upravo prema primjeru općina koje vode HDZ-ovi načelnici. Njihov model je očigledno dobar jer daje dobre rezultate i na njih se treba ugledati – zaključio je Runac, kandidat za župana Varaždinske županije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije