Jakopović posjetio Belski dol: Županija ima sve uvjete za slatkovodno ribarstvo

Iako je Varaždinska županija (pre)bogata vodom, uz dugogodišnju tradiciju života uz Dravu, Bednju i Plitvicu, kao i konzumacije riječne ribe, slatkovodno ribarstvo je prilično zanemarena gospodarska grana, smatraju u HDZ-u.

Mladen Jakopović, kandidat za zamjenika župana, inače poduzetnik u poljoprivredi, koji je već ranije naglasio da će mu jedan od ciljeva biti poticanje upravo ove grane u manjim sredinama, posjetio je jučer Ribogojilište Bela. Ono je zapravo i jedino takvo u varaždinskom kraju, a mogući dožupan upoznao se iz prve ruke s problemima.

– Godišnje u županiji trošimo 2 kg po osobi slatkovodne ribe, tj. godišnje pojedemo 350-400 tona, a proizvedemo samo 25-30 tona. Dakle, žitelji Varaždinske županije svoje potrebe za slatkovodnom ribom zadovoljavaju sa svega 5-7% na ovom području, koje bogatstvom voda ima sve uvjete za zadovoljavanje potreba cijele Hrvatske – istaknuo je tom prigodom Jakopović.

Naglasio je i da to planiraju promijeniti.

– Sufinanciranjem ribogojilišta te poticanjem OPG-a i obrta koji žele svoje poslovanje usmjeriti u tom pravcu gospodarstva nastojat ćemo promijeniti tu sliku – istakao je Jakopović, kandidat za dožupana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije