HDZ

Habijan: ‘Uskoro sastavljamo vladu, nastavljamo pregovore s Domovinskim pokretom’

Damir Habijan dodao je da su izbori pokazali da građani žele nastavak stabilnosti i sigurnosti te da je ključno formirati vladu.

Damir Habijan, šef varaždinskog HDZ-a i ministar gospodarstva u prošlom sazivu Vlade RH, govorio je U mreži Prvog Hrvatskog radija. Komentirao je formiranje nove vlade te kazao da su pregovori pri kraju.

– Nastavljamo pregovore s Domovinskim pokretom. Izbori su pokazali da građani žele nastavak stabilnosti i sigurnosti te je ključno da što prije formiramo vladu s partnerima – kazao je Habijan.

SDSS je veliki problem za Domovinski pokret, to ne skrivaju, ali nemaju ništa protiv ostalih manjinaca.

– Što se tiče manjina, ne bih ovdje nikoga izdvajao, nije uopće u tim pregovorima bilo riječi i nikome nije u interesu da govorimo o bilo kakvom smanjivanju manjinskih prava niti eliminiranje manjina iz sabora. Volja birača je pokazala da je temelj buduće koalicije i vlade zapravo suradnja HDZ-a i Domovinskog pokreta. A što se tiče manjina ili bilo kakve podrške unutar Hrvatskog sabora, nitko ne može priječiti bilo koga da podrži takvu vladu – kazao je Habijan.

HDZ i DP zajedno imaju 74 ruke. Nedostaju još dvije za formiranje parlamentarne većine. Habijan je rekao da je dobrodošao svatko tko je programskim načelima blizak HDZ-u i tko želi sudjelovati u takvoj vladi.

– Jasno smo rekli koga ne vidimo u tome, to su SDP, Možemo i Most. Opcija je da imamo stabilnu vladu i ja sam siguran da ćemo to postići – rekao je.

Najnovije