Mario Habek najavio borbu za Varaždin: ‘Ništa nije gotovo dok nije gotovo!’

Vodstvo Županijske organizacije Socijaldemokratske partije Varaždinske županije održalo je danas konferenciju za novinare na kojoj su još jednom sagledali rezultate prvog kruga te najavili borbu u drugom krugu lokalnih izbora.

Uz predsjednika ŽO Marija Habeka, na konferenciji su govorili i Alen Kišić, kandidat za gradonačelnika Grada Varaždina, Željko Posavec, kandidat za načelnika Općine Petrijanec, te Slavko Cerovčec, kandidat za načelnika Općine Klenovnik.

Mario Habek je naglasio kako je u Varaždinu zaostatk od 19 posto, no kako je tu razliku moguće dostići i, na kraju, pobijediti.

– Ništa nije gotovo dok nije gotovo. Pozivam građane i građanke da glas daju Kišiću – istaknuo je Habek.

Ukazao je i na dobre rezultate u Petrijancu i Klenovniku te dodao kako podupiru Predraga Štromara u borbi za mjesto župana.

Izbori i referendum

Alen Kišić pohvalio je Posavca i Cerovčeca te dodao da je kao dožupan Varaždinske županije s njima uvijek odlično surađivao.

Ponovio je kako nedjeljni izbori nisu samo izbori u Varaždinu nisu samo izbor gradonačelnika.

– Drugi krug izbora u Varaždinu je referendum, bira se između osobe koja ima potvrđene optužnice i mene. Glas meni, nije samo glas meni, već i glasanje protivo onoga tko je oštetio grad. Vjerujem u presumpciju nevinosti, no ako mu se dokaže krivnja, to može uvelike dovesti grad u nove neizvjesnosti i nestabilnosti – istaknuo je Kišić.

Dugotrajan rad na kampanji

Posavec je istaknuo kako rezultat u Petrijancu nije bio iznenađenje.

– Zaostali smo 40 glasova za aktualnim načelnikom. Kampanja se ne radi dva tjedna pred izbore i mi smo započeli rad već prije dvije godine – rekao je Posavec.

Dodao je kako u drugi krug ulaze neopterećeni, jer su u dogovorima s HNS-om i u Općinskom vijeću će imati većinu i stabilnost.

– Pozivam birače da daju glas budućnosti, ne prošlosti – zaključio je svoj dio Posavec.

Borba za Klenovnik

U Klenovniku također postoji šansa da SDP dobije svog načelnika, dodao je Cerovčec.

– Mi smo mala općina, mali nam je proračun i ne možemo se na njega oslanjati. Mi smo se fokusirali prema mladima i u našem fokusu bit će europski fondovi. To nam je nit vodilja.

Šanse za pobjedu podjednake su i kod njih i kod protukandidata, dodao je Cerovčec, no ipak je mala prevaga na njihovoj strani jer ih podupire i HSS, ali i dio nezadovoljnih glasača HDZ-a.

Mario Habek za kraj je istaknuo kako je SDP već sad polučio bolje rezultate nego na prošlim lokalnim izborima, a nakon drugog kruga oni će biti još bolji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije