KULTURA Habijan (HDZ) i njegov tim predlažu uvođenje kvartovskih policajaca

Damir Habijan, kandidat za gradonačelnika grada Varaždina, i njegov tim, održali su danas, 2. svibnja, konferenciju za medije na kojoj je tema bila ‘Varaždin – grad kulture’.

– Izgled našeg grada obilježen je grafitima koji se nalaze i na poznatoj utvrdi Stari grad, ali i brojnim drugim lokacijama – kazao je Habijan, istaknuvši još jednom kako Varaždin treba osnovati Odjel za kulturu.

– Pročelnik koji bi vodio taj Odjel bio bi izabran putem javnog natječaja, a trebao bi biti stručan, imati viziju i prije svega dobar program. Osim toga, odabir svih ravnatelja kulturnih institucija mora biti proveden tako da se vrednuje program, a ne politička pripadnost.

Osvrnuo se Habijan i na povlačenje europskog novca.

– Varaždin nije povukao niti kune europskih sredstava, a postoje brojni fondovi namijenjeni upravo za kulturu. Na taj je način obnovljen dvorac Pejačević u Virovitici, pa se postavlja pitanje zašto ne bi mogao i Varaždin?

– Prvog dana, nakon što preuzmemo vođenje gradom, počet ćemo raditi na tome jer je nužno zbrinuti gradske ‘bisere’ koji su zbog nebrige, ali i nesposobnosti sadašnje vlasti, zapušteni – smatra Habijan.

Denis Čupić, jedan od kandidata za zamjenika gradonačelnika, kao mjeru opreza spomenuo je ponovno uvođenje tzv. ‘kvartovskih policajaca’.

– U varaždinskim kvartovima je sitna delikvencija veliki problem, osim toga kradu se bicikli, a velik dio grada je prošaran grafitima. Iako su financije gotovo uvijek problem, Ministarstvo unutarnjih poslova ima programe povećanja sigurnosti, putem kojih se takve mjere mogu sufinancirati – pojasnio je.

Vjeran Strahonja se osvrnuo na problem komunalnih i prometnih redara.

– Oni bi trebali imati fleksibilnije radno vrijeme, naročito za vrijeme trajanja manifestacija, ali i vidljive oznake kako bi ih građani prepoznali – zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije