Petra Pokec predstavila program za bolji Ludbreg, podržali je Štromar i Vrdoljak

Petra Pokec, kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Ludbrega, na jučerašnjoj je konferenciji za medije predstavila svoj program. Ujedno je predstavljen i kandidat za zamjenika gradonačelnice Mirko Herenčić.

Potporu Petri Pokec svojim su dolaskom u Ludbreg pružili predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak te aktualni župan Varaždinske županije i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar.

– Sami idemo po pobjedu u Ludbregu – poručio je Predrag Štromar, zamjenik predsjednika HNS-a i predsjednik HNS-a Varaždinske županije te kandidat za župana Varaždinske županije, predstavljajući Petru Pokec.

Istaknuo je i kako mu je drago da u izbornu utrku ide mlada ekipa.

– Izuzetno mi je drago da imamo mladu ekipu u Ludbregu, gradu kojemu su potrebne nove ideje. Grad Ludbreg više nema ideja. Grad Ludbreg je osmislio nekoliko manifestacija koje su stare desetljećima, neke i stoljećima, ali osim tih drugih nema – rekao je Štromar. te dodao kako će zato Vrdolajk i on podržati Petru Pokec koja će vratiti osmijeh, građanima Ludbrega, i to ne samo onima u centru, već i u okolnim naseljima.

Petra Pokec predstavila je tri najvažnija koraka u programu – ravnomjeran razvoj grada i jednake šanse svima u njezinom programu, odnosno ulaganje i u druge dijelove grada izvan centra, povećanje standarda kroz gospodarski razvoj i privlačenje investitora i pretvaranje Ludbrega u središte kontinentalnog i ruralnog turizma.

– Kad kažem ravnomjeran razvoj naselja, pod tim mislim da se više ne smije dogoditi da samo nekoliko kilometara od samog centra Ludbrega imamo situaciju da ulice nisu uređene i da nema pješačkih i biciklističkih staza – rekla je Petra Pokec.

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, istaknuo je kako ovih obilazi najbolje sredine i kandidate koji mogu napraviti najveći iskorak.

– Pobjeda na dan izbora je alat, a kada nakon 4 godine napravimo taj grad ili općinu boljom tada je to prava pobjeda. Takav primjer su upravo Varaždinska županija i župan Predrag Štromar. Varaždinska županija pokazuje kako Hrvatska može biti bolja ako je usredotočena na rad, obrazovanje i toleranciju. U Petri vidim puno veću političku ambiciju i ovo je jedan od prvih koraka njene političke karijere – poručio je na kraju Vrdoljak

Na upit novinara Vrdoljak je komentirao odnos HNS-a i Reformista u Međimurju.

Matija Posavec će sam odlučiti, ima naše povjerenje, ali nema nikakve koalicije HNS-a i Reformista. – izjavio je Vrdoljak i dodao kako u Ludbregu imamo suradnju reformista i HDZ-a i to je, ističe, prirodna koalicija.

Na njegove se riječi nadovezao i Štromar, koji je istaknuo kako je pitanje suradnje HDZ-a i NS-R puno bolje postaviti kandidatu HDZ-a Alenu Runcu jer u drugi krug može ući ili on ili Radimir Čačić.

– Ja razumijem da su reformistima ovi izbori jako značajni i da moraju ići u koalicije. Oni traže svaku slamku spasa na ovim izborima koji su za njih borba za opstanak. Ali oni idu u koaliciju sa svakim, to je politički blud – izjavio je Štromar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije