Vijesti / Koronavirus

MEKŠE MJERE

IPAK U GORICE! 'Izdavat ćemo propusnice za opravdane sezonske radove'

IPAK U GORICE! 'Izdavat ćemo propusnice za opravdane sezonske radove'
Varaždinski.hr

Propusnicu će moći dobiti jedna do dvije osobe.

Varaždinski gradski Stožer civilne zaštite 'omekšava' svoj pristup u vezi izdavanja propusnice za odlazak u gorice.

Kako doznajemo od Zlatana Avara, načelnika Stožera, izdavat će se propusnice za opravdane radove u vinogradima, voćnjacima i vrtovima koji se nalaze izvan grada. 

Vezana vijest:

Zlatan Avar, Gradski stožer civilne zaštite najnovije informacije GRADSKI STOŽER 'Neki su preko vikenda organizirali roštiljade, nemojte to raditi!'

- Radi se, dakle, o obiteljima koje nemaju registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, već su hobisti. No zahtjevi moraju biti obrazloženi tako da se iz njih vidi da je riječ o opravdanim sezonskim radovima. Propusnicu će moći dobiti jedna do dvije osobe. Hoće li to biti jednodnevna ili višednevna propusnica, ovisit će o opsegu i vrsti radova koje netko mora obaviti - kaže Avar.

Dodaje također da apeliraju na one koji će podnijeti zahtjeve za propusnicama za odlazak u gorice da radove obave između ponedjeljka i petka, a ne tijekom vikenda.

Ova nešto mekša mjera zasigurno će obradovati mnoge koji su posljednjih dana negodovali zbog toga što ne mogu u svoje gorice. Glavni argument građanima je bio da tamo ionako rade, bez ikakvog okupljanja ili grupiranja. 

- To u većini slučajeva vjerojatno jeste tako, ali moramo paziti i na one slučajeve koji bi takve propusnice mogli zlorabiti. I dalje ostaje na snazi to da je primarna obveza ograničiti kretanje, na tome moramo ustrajati ako hoćemo zadržati ovakve brojke zaraženosti. A malo je potrebno da se sve to promijeni na gore - upozorava načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!