Vijesti / Koronavirus

saborski zastupnik

JENKAČ O MJERAMA 'Kafići leglo zaraze? Zagreb ih ima 4000. Nešto u sustavu županije ne valja'

JENKAČ O MJERAMA 'Kafići leglo zaraze? Zagreb ih ima 4000. Nešto u sustavu županije ne valja'
Varaždinski.hr/Grad Novi Marof

'Gdje je problem?', pita se gradonačelnik Novog Marofa.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač na društvenoj se mreži osvrnuo na novodonesene mjere Nacionalnog stožera za Varaždinsku županiju.

Točnije, Županijski stožer dao je prijedlog mjera Nacionalnom, koji ih je potvrdio, a od danas su u županiji zatvoreni restorani, ugostiteljski objekti, sportski centri...

Pitanje zatvorenih prostora i održavanja stalna je tema od početka pandemije koronavirusa, a Jenkač se pitao u svom statusu nekoliko stvari.

U cijelosti prenosimo sve što je napisao.

- Danima me proganja jedno pitanje. Naravno, vezano je uz COVID-19 mjere. Kao županija s cca 166 tisuća stanovnika već danima smo skoro pa najgori ili najgori, ne samo u državi nego i u Europi po broju zaraženih. Znači gori smo od najvećih hrvatskih gradova - Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke... Gori smo od Beča i Berlina. Muči me pitanje kaj tu ne štima?!? E sad, nameću mi se dva odgovora: ili smo apsolutno najneodgovorniji i ne pridržavamo se mjera, a to nije točno jer svi viđamo ljude oko sebe kako nose maske, dezinficiraju ruke, drže razmak. Nakon toga mi se nameće drugi odgovor: nešto u sustavu županije ne valja. Ne želim reći bolnice, jer ljudi rade odličan posao, ne želim reći epidemiologa, jer ni njima u ovim vremenima nije jednostavno i lako raditi. Ali sve nekako vuče da cijela organizacija negdje puca. U komunikaciji? U opremi? U koordinaciji sustava? Očito je da tu nešto jednostavno ne štima. Zar su kafići zaista leglo zaraze? Jer ako jesu, kako nisu u Zagrebu koji ima preko 4000 kafića, koji ima gušću naseljenost stanovništva, u kojem se koristi javni prijevoz pa je kontakata puno više. Kao građanin i kao političar svakog dana si postavljam ovo pitanje, a postavljam ga sad i vama: di je problem? - napisao je Jenkač.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!