Vijesti / Koronavirus

sjednica vlade

Plenković poručio da nove mjere stupaju na snagu u subotu. Trajat će do 21. prosinca

Plenković poručio da nove mjere stupaju na snagu u subotu. Trajat će do 21. prosinca
Borna Filic/Pixsell

Nadovezuju se na mjere od prije nekoliko tjedana i zadnje mjere, kako bi se usporilo i smanjilo širenje zaraze.

Na današnjoj sjednici Vlade ministre će se izvijestiti o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, a bit će predstavljene i nove, strože mjere, za suzbijanje njegova širenja. Mjere će na snazi biti do pred Božić, a ovisno o epidemiološkoj situaciji i dulje.

Mjere stupaju na snagu u subotu i trajat će do 21. prosinca. Nadovezuju se na mjere od prije nekoliko tjedana i zadnje mjere, kako bi se usporilo i smanjilo širenje zaraze i broj hospitaliziranih i oboljelih sugrađana, kao i broj preminulih. 

Detaljnije o mjerama će se govoriti na konferenciji za medije u 14 sati, kazao je Plenković na početku sjednice.

Plenković je kazao da mjere imaju konkretnu epidemiološku podlogu, a da će ministri iz ekonomskih resora osigurati mjere za očuvanje radnih mjesta.

- Nastojat ćemo dodatnim testiranjima utvrditi trendove zaraze i pripremiti se za distribuciju cjepiva - dodao je. Državni tajnik Tomislav Dulibić izvijestio je o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Istaknuo je da je sjever zemlje i dalje najkritičniji. Nakon toga riječ je dobio ministar Davor Božinović koji je izvijestio o postupanjima MUP-a i Civilne zaštite. 

- Obavljen je 2801 nadzor i izdano je 19 prekršajnih prijava te četiri kaznene prijave protiv osoba koje su širile zarazu - kazao je Božinović ističući da je ciilj novih mjera potaknuti građane na što manje kontakata.

Pred Vladom se našao i paket zakonskih prijedloga iz petog kruga porezne reforme, te je prihvaćen. 

Riječ je o prijedlogu izmjena zakona o porezu na dohodak, na dobit, PDV-u te fiskalizaciji u prometu gotovinom, uz koje sada ide i prijedlog izmjena zakona o o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!