Vijesti / Koronavirus

odgovornost ili 'cinkanje'?

PITAMO VAS Hoćete li prijavljivati tulume po kućama i kletima?

PITAMO VAS Hoćete li prijavljivati tulume po kućama i kletima?
Ilustracija

Nova epidemiološka zapovijed je - prijavi bližnjega svog...

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti nakon održane sjednice Vlade. 

Hoćete li prijavljivati nedozvoljena okupljanja?

  • Da   233 (21%)
  • Ne   803 (72%)
  • Ne znam   72 (6%)
Glasovanje je završilo

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš prebolio je koronavirus i danas je izašao iz izolacije. 

U protekla 24 sata preminulo je čak 74 osoba zaraženih koronavirusom, dok je bilo 1830 pozitivnih slučajeva zaraze. 

Ministar Vili Beroš je na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade na kojoj je objavio kolike će biti kazne za kršenje mjera, pojasnio i kako će se kažnjavati vlasnici stanova gdje se zateknu građani u kršenju mjera, odnosno privatne zabave s više od 10 osoba. Sve će biti u skladu s Ustavom i zakonima, piše RTL.

- Policija neće postupati neće samoinicijativno nego po dojavi. Kao i do sada - u slučaju buke ili provale. Ako želimo suzbiti ovaj virus, vjerujem da će svi koji žele dobro prijaviti nedozvoljena okupljanja - rekao je Beroš.

Ministar Tomislav Ćorić kazao je kako će i oni koji su tek počeli obavljati ugostiteljske djelatnosti također će biti obuhvaćeni mjerama.

- Vlada mora podvući crtu u kontekstu mjera koje predlaže, odnosno mjera s kojima ide. Naše akcije od trećeg mjeseca na ovamo, očuvanja radnih mjesta i likvidnosti, su barem prema podacima Zavoda za zapošljavanje bile efikasne i u tom kontekstu, vjerujemo da će i ove s kojima sada idemo, unatoč nezadovoljstvu djela poduzetnika također biti efikasne. Težimo održavanju zaposlenosti i da omogućimo poduzetnicima da  u 2021. godinu kombinacijom ovih mjera uđu uspješni - rekao je ministar Ćorić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!