Vox populi

PITAMO VAS Do kada trebaju trajati stroge epidemiološke mjere?

S obzirom na cijepljenje i trend pada zaraženih, svi se nadamo da 'zatvorenost' neće još dugo potrajati.

Epidemiološke mjere kojima se pokušava spriječiti širenje koronavirusa i dovesti pandemija kraju danas su produžene do 31. siječnja.

Tako je na redovnoj konferenciji za novinare najavio produljenje mjera ministar Davor Božinović. To znači da će Hrvati najranije u ugostiteljske objekte, sportske centre i ostala zatvorena mjesta moći ići tek 1. veljače, naravno, ako Nacionalni stožer dopusti da se tada otvore.

Do kada trebaju trajati stroge mjere?

  • Već su trebale biti ublažene (50%, 137 Odgovora)
  • Do proljeća (34%, 94 Odgovora)
  • Do kraja siječnja (15%, 40 Odgovora)
  • Ne znam (3%, 7 Odgovora)

Ukupno: 274

Učitavanje ... Učitavanje ...

Prema svemu sudeći, odlučili su pričekati s popuštanjem mjera, što zbog potresa, što zbog manje testiranja i blagdanskih druženja pa će tako sredinom i prema kraju siječnja imati bolju i realniju sliku o tome kolika je sedmodnevna incidencija na 100 tisuća stanovnika.

Epidemiolog Krunoslav Capak rekao je da bi do ublažavanja mjera moglo doći kada bi u 14 dana imali incidenciju nižu od 300 na sto tisuća stnaovnika. Trenutno smo na 351, ali trend nam je dobar, odnosno broj zaraženih pada.

U vremenu prije Božića, župan Varaždinske županije Radimir Čačić rekao je da bi mjere mogle potrajati do proljeća, ali situacija je sada ipak nešto jasnija. S obzirom na cijepljenje i stroge mjere, svi se nadamo da to neće tako dugo potrajati.

U anketi vas pitamo mislite li da bi mjere trebale još dugo biti na snazi ili su već od ponedjeljka, 11. siječnja, mogle biti malo ublažene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije