Vijesti / Koronavirus

zaražen u irskoj

Antivakser Bunjac opisao svoju borbu s koronom: 'Nije to prehlada ni gripa...'

Antivakser Bunjac opisao svoju borbu s koronom: 'Nije to prehlada ni gripa...'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/Privatna arhiva

Teški dani su iza bivšeg saborskog zastupnika, no čini se da i dalje ne vjeruje da je spas u medicini...

Sjećate li se bivšeg saborskog zastupnika Živog zida dr. sc. Branimira Bunjca? Jedan od glasnijih antivaksera zarazio se koronavirusom i završio u bolnici. U Irskoj, gdje živi posljednjih godina.

- Početni simptomi su slabašni, dva dana 37,1 temperatura, misliš da ti nije ništa, malo te steže po rebrima, ali bez bolova u mišićima, kao da imaš laganu prehladu. Treći dan to krene žestoko... - napisao je na svom profilu na Facebooku, na kojem je često pisao protiv cijepljenja.

Objavio je, uz ostalo, da cjepivo protiv COVID-a povećava rizik od pobačaja za osam puta. Sad je opisao svoju borbu s koronavirusom. Treći dan temperatura mu se popela na 39,3.

- Slabost je velika, ne možeš se koncentrirati na ništa. Izgubio sam apetit skroz, to me bacalo u očaj, nijedan zalogaj nisam mogao progutati. Kako imam niski tlak, pao sam kad sam išao na WC u noći, nisam mogao ustati, koma. Pio sam tri dana Sumamed, pa četiri Doxyciclin, ali sam dobio reakciju na jeziku pa sam teška srca morao prekinuti s antibioticima. Jezik mi bio zelen, pa crven, ružno za vidjeti, a peče jako... Vene su mi skroz utonule, sestre mi nisu mogle izvaditi krv. Uzimao sam paracetamol devet dana, do šest komada dnevno, donekle mi je pomagao s temperaturom. U bolnici su mi dali jednu infuziju, nekakve injekcije u trbuh, nekakve četiri tabletice svaki dan i sirup. Nakon 12 dana simptoma puštaju me doma. Nemam više temperature, ali se znojim cijelu noć. Naravno da sam se propitivao oko mog stava prema cijepljenju. Neosporno je da je u ovom trenutku u bolnicama više necijepljenih, da imaju teže simptome i da više umiru. Ali na svakom od vas je da individualno odluči. Ja se jako bojim cjepiva i riskirao sam ostati necijepljen. Korona nije ni prehlada ni gripa, to je bolest za sebe, od koje vas neće zaštititi ni medicina ni alternativa, samo vaš unaprijed pripremljeni imunitet - napisao je, uz ostalo, Bunjac kojem će trebati još dani za oporavak.

Pohvalio je i irske bolnice.

- To je kao da vas netko pošalje u hotel s pet zvjezdica na ljetovanje. To je upravo doživljaj! Ne mogu vjerovati da je baš toliko dobro.

 

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!