Gradski muzej Varaždin

Međunarodni dan muzeja: Besplatan razgleda svih postava varaždinskog Muzeja

Sub
18
18. svibnja
09:00 - 13:00
Gradski muzej Varaždin
Šetalište Josipa Jurja Strossmayera 1
Varaždin
događaj je prošao
Loading Događaji

Pod geslom Muzeji za edukaciju i istraživanje UNESCO-ov Međunarodni savjet muzeja (ICOM) sa sjedištem u Parizu ovogodišnjom temom Međunarodnog dana muzeja želi istaknuti značaj muzeja kao dinamičnih obrazovnih ustanova koje gaje i potiču učenje, otkrivanje i razumijevanje.

Muzeji su pozvani da, kao institucije usmjerene učenju, potaknu razmišljanje o postizanju kvalitetnijeg obrazovanja i promoviraju cjeloživotno učenje te da buduće generacije na kreativan, dinamičan i zanimljiv način potaknu na promišljanje o kompleksnim društvenim izazovima današnjice, usvajanje znanja o uzrocima i posljedicama ljudskog utjecaja na prirodu te razvijanje kritičkog mišljenja i osobne odgovornosti nužne za održivost.

Gradski muzej Varaždin ovogodišnju temu nastoji trajno promovirati svojim programskim aktivnostima, namijenjenima svim kategorijama posjetitelja, i to kroz koncepte stalnih postava i povremenih izložbi, kao i ostalim sadržajima, posebno putem onih koji se organiziraju u okviru Srijede u Muzeju i edukacijskog programa za učenike MIŠ – Muzej i škola.

Mnogi od tih sadržaja su za posjetitelje besplatni, kao što će tradicionalno biti besplatan i razgled svih izložbenih postava GMV-a u subotu, 18. svibnja, na Međunarodni dan muzeja. Među njima su stalni postavi Kulturno-povijesnog i Prirodoslovnog odjela te Galerije umjetnina, kao i izložba Bistra kaplja vrednija od zlata, koji pružaju uvid u kompleksnost istraživanja, očuvanja i interpretacije bogate materijalne i nematerijalne baštine našega kraja, a usto posjetiteljima pružaju nove spoznaje i potiču u njima pozitivne emocije.

Na izložbi Život u minijaturi varaždinske autorice Vlatke Đurić-Resnik posjetitelji mogu saznati kako nastaju sićušne skulpture, koje nas navode na zaključak da je ključ sreće u malim stvarima.

Izložbeni postavi GMV-a otvoreni su od 9 do 13 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije