Mjesec hrvatske knjige

Gradska knjižnica Varaždin pripremila odličan program povodom Mjeseca hrvatske knjige, evo što vas čeka

Uto
15
15. listopada - 15. studenoga
08:00 - 17:00
Gradska knjižnica Varaždin
Franjevački trg 4
Varaždin
događaj je u tijeku

Odlično!

Loading Događaji

Gradska knjižnica i čitaonica “Metel Ožegović” Varaždin priprema bogat program povodom Mjeseca hrvatske knjige 2024., koji će se održavati od 15. listopada do 15. studenog. Pod geslom “Pričaj mi…” za sve generacije, program uključuje brojna događanja namijenjena odraslima i djeci.

Program za odrasle

Za ljubitelje književnosti organizirana su predstavljanja knjiga i zbirki poezije, kao i svečane dodjele književnih nagrada.

Tako je dana 15. listopada u 19 sati predstavljen roman Dobro autora Željka Funde.

Siniša Kolarić će 24. listopada u 19 sati predstaviti svoju zbirku poezije pod nazivom Abeceda pepela, uz sudjelovanje Tatjane Ruža i Branka Detelja.

Na dan 29. listopada u 19 sati održat će se svečana dodjela pjesničke nagrade “Zvonko Milković” za najbolju knjigu pjesama s tematikom zavičaja, koju dodjeljuje stručno ocjenjivačko povjerenstvo.

Dana 7. studenog u 19 sati bit će dodijeljena književna nagrada “Katarina Patačić” za najbolju knjigu na kajkavskom jeziku u 2023. godini.

U knjižnici će se 14. studenog u 18 sati održati predstavljanje zbirke eseja Eseji autora Milana Bešlića.

Program za djecu

Posebna pažnja posvećena je najmlađima kroz radionice, predstave i escape room.

Dana 19. listopada u 10 sati održat će se escape room pod nazivom Bijeg s oblaka, tematski vezan uz Ivanu Brlić-Mažuranić, u suradnji s Natašom Narančić.

Knjiga Zrinski autorice Galije Zinko bit će predstavljena 25. listopada u 17:30 sati, u suradnji s Udrugom “Kalinka”.

Sat pripovijedanja Rastemo s pričama za djecu predškolske i mlađe školske dobi održat će se 8. studenog u 18 sati.

U razdoblju od 15. listopada do 15. studenog djeca će moći sudjelovati u likovnom natječaju na temu “Telegrafske basne” Gustava Krkleca, a njihovi radovi bit će izloženi od 15. studenog do 15. prosinca 2024. godine.

Osim književnih večeri i radionica, učenici prvih razreda osnovnih škola u Varaždinu imaju priliku za besplatno učlanjenje u Gradsku knjižnicu i čitaonicu “Metel Ožegović” tijekom cijelog razdoblja Mjeseca hrvatske knjige.

– Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i istraže čaroliju književnosti kroz raznolik program. Više informacija o događanjima i prijavama možete pronaći u Gradskoj knjižnici i čitaonici “Metel Ožegović” Varaždin ili putem službenih kanala knjižnice – poručuju iz varaždinske Gradske knjižnice.

Najnovije