GLLUGL Umjetnička organizacija osvojila dvije nagrade na festivalu!

Na 11. Festivalu hrvatske drame za djecu ‘Mali Marulić’ Gllugl je osvojio nagradu za najbolju predstavu u cjelini i nagradu za najbolje glumačko-animacijsko ostvarenje ansamblu predstave: Nikši Eldanu, Sari Ipši i Goranu Guksiću.

– Riječ je o lutkarskoj predstavi koja zrači toplinom te na suptilan način progovara o univerzalnim temama – usamljenosti i nježnosti na način da se istovremeno približava dječjoj i odrasloj publici. Dramaturgija netipična za lutkarsku predstavu, vrhunskom glumačko-lutkarskom animacijom, bez imalo patetike, a izrazito duhovito, oživljava priču o jednom neobičnom prijateljstvu – stoji u obrazloženju stručnog žirija u sastavu Ive Gruić, Nine Mitrović i Olje Lozica.

U obrazloženju za dobivanje nagrade za najbolju predstavu u cjelini stoji sljedeće:

– Fascinantnom preciznošću animacije i glumačke interpretacije, ansambl oživljava starca Joaoa pred očima publike. Njihovom potpunom posvećenošću događa se prava kazališna magija – publika zaboravlja na prisutnost glumaca-animatora i svu svoju pažnju usmjerava na Joao. A Joao tako postaje punokrvan lik satkan do u detalje razrađenih manirizama staroga čovjeka koji nas osvaja svojom duhovitošću i pri tom u nama budi empatiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije