FOTO Publika uživala u koncertu Sofije Cingule i Ivane Godec-Vinceković

Glazbena škola u Varaždinu bogatim programom obilježava 190. obljetnicu postojanja. U srijedu, 7. ožujka, održan je koncert poznate varaždinske mezzosopranistice Sofije Cingule uz klavirsku pratnju Ivane Godec-Vinceković.

Publika je uživala u izvedbama Brahmsa, Schumanna, Purcela, Verdija i drugih.

– Ovaj koncert za mene je posebno emotivan. Svjesno sam birala skladbe koje su me pratile još od školskih dana u ovoj školi i koje su izvodili u to vrijeme stariji kolege poput Miljenka Turka ili Armanda Puklavca. Izabrala sam ovakav program i kao motivaciju današnjim učenicima da vide da ono što sada oni uče itekako mogu koristiti cijeli svoj daljnji život i profesionalni put. Nakon 10 godina vratila sam se u ovu školu u kojoj sam nekoć radila i vidjeti dva vrhunska klavira na pozornici, vidjeti ovu prekrasnu dvoranu, orgulje, mogu reći da imam tremu koju nisam očekivala – istaknula je Sofija Cingula otkrivajući kako joj je srednjoškolsko doba bilo najljepše, bez obzira što su gimnazijski dani biti naporni, oni u Glazbenoj školi bili su ‘punjenje duše’ na svakodnevnoj bazi i zaljubljivanje u glazbu do kraja života.

S Ivanom Godec Vinceković, profesoricom klavira i voditeljicom Odjela za klavir veže je dugogodišnje prijateljstvo, a ono i što dijele je ljubav prema Glazbenoj školi čijim su dijelom postale još u djetinjstvu.

– Ja sam za Glazbenu školu vezana cijeli svoj život, od predškolskog zbora i sve do danas kada radim ovdje kao profesorica klavira i voditeljica Klavirskog odjela. Posebna mi je čast nastupiti na koncertu sa Sofijom koju također poznajem cijeli svoj život i ta je suradnja uvijek pravi ‘gušt’ – naglasila je Godec Vinceković.

Slavljenički program Glazbene škole u Varaždinu nastavlja se 19. ovog mjeseca koncertom učenika s Varaždinskim komornim orkestrom u 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Škole.

Pogledajte kako je bilo na sinoćnjem koncertu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije