NOĆ MUZEJA Bogat program manifestacije, ulaz za posjetitelje besplatan

U petak, 26. siječnja, Hrvatsko muzejsko društvo s brojnim hrvatskim muzejima, među kojima je i Gradski muzej Varaždin, po trinaesti put, organizira manifestaciju Noć muzeja.

Sve izložbe možete pogledati u vremenu od 18 do 24 sata.

Program u Varaždinu

U Starom gradu možete pogledati izložbu Kulturnopovijesnog odjela, oni će izložiti predmete iz varaždinske povijesti, zbirke cehova, stakla, satova, oružja, moda od 18. do pol. 20. st., ambijentalne sobe u slogu renesanse, baroka, rokokoa, klasicizma, bidermajera, historicizma i secesije.

U palači Herzer Etmološki odjel održat će izložbu varaždinskog prirodoslovca Franje Košćeca. Moći ćete vidjeti prikaz biologije kukaca i njihovih staništa na temelju prepariranih primjeraka, modela i fotografija.

U palači Herzer također će se održati pokretna izložba plakata o knjižnoj glagoljaškoj baštini autorice dr. sc. Anice Vlašić-Anić, koja je od 2013. gostovala u nekoliko gradova, zbirka je dopunjena dvjema originalnim glagoljskim pergamenama iz varaždinskog kapucinskog samostana.

Palača Sermage rezervirana je za izložbu ‘Sunčica Tuk – Retrospektiva’. Izložba će obuhvatiti sve faze slikarskog djelovanja autorice, počevši od školovanja na zagrebačkoj ALU, gdje je diplomirala slikarstvo 1971., do danas, s naglaskom na bitan aspekt njezina koncepta: procesualnost, zasnovanoj na primarnoj, hermetičnoj i reduktivnoj formi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije