Udruga ‘Kula Kneginec’ u društvenom domu u Turčinu otvorila izložbu slika

U subotu, 18. studenog, u organizaciji likovne udruge ‘Kula Kneginec’, otvoren je petodnevni postav izložbe slika u društvenom domu u Turčinu.

Cilj izložbe je predstaviti radove likovnih stvaraoca i potaknuti aktivnost na području likovne umjetnosti u Knegincu te očuvanje iste kao kulturne baštine našeg zavičaja.

Izložena djela različitih tehnika likovnog izražavanja su iz fonda slika nastalih tijekom ljetne likovne kolonije održane u sklopu programa proslave Dana općine Gornji Kneginec na kojoj je uz domaće sudjelovalo i četrdesetak likovnih stvaraoca s područja Zagrebačke, Krapinsko-Zagorske, Koprivničko-Križevačke i Međimurske županije koji su svojim likovnim stvaralaštvom obogatili do sada najveću održanu likovnu koloniju u Knegincu.

U uvodnom dijelu izložbe nazočne likovnjake i uzvanike pozdravio je predsjednik udruge Ivan Keretić, koji se zahvalio Općini Gornji Kneginec na podršci u radu udruge, te je prezentirao tematski postav izložbe i najavio organizaciju prve međunarodne likovne kolonije u kojoj bi sudjelovali slikari iz Austrije, Mađarske i Slovenije.

Izložbi slika prisustvovali su općinski načelnik Goran Kaniški i njegov zamjenik Robert Đuranec.

Općinski načelnik otvorio je izložbu slika te pohvalio kontinuirani rad udruge, koja svojim aktivnostima doprinosi promociji općine i obećao daljnju podršku radu udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije