Klasici hrvatskog filma ‘Breza’ i ‘Tajna starog tavana’ besplatno u Kinu Gaj!

U petak, 27. listopada, je Svjetski dan audiovizualne baštine pa tom prilikom možete u Kinu gaj besplatno pogledati hrvatske klasike ‘Tajnu starog tavana’ u 18 sati i ‘Brezu’ u 20 sati.

‘Tajna starog tavana’ dječji je film iz 1984. godine, a u glavnim ulogama su Mario Mirković i Jirí Guryca. U filmu Vladimira Tadeja još glume poznata glumačka imena poput Borisa Dvornika, Špire Guberine, Renea Bitorejca

Film socijalne tematike ‘Breza’ redatelja Ante Babaje u hrvatskoj kinematografiji zaslužuje posebno mjesto. Glavne uloge u filmu pripale su Manci Košir, Velimiru ‘Bati’ Živojinoviću, Fabijanu Šovagoviću i Neli Eržišnik.

– Svjetski dan audiovizualne baštine obilježava se od 2005. godine, a budući da su mnogi zvučni zapisi, pokretne slike i drugi audiovizualni materijali nepovratno izgubljeni zbog zanemarivanja, prirodnog propadanja i tehnološke zastarjelosti, taj dan posebna se pozornost daje podizanju svijesti o važnosti audiovizualnih dokumenata kao sastavnog dijela nacionalnog identiteta svake zemlje i upozorava na hitnu potrebu njihove zaštite – poručuju organizatori.

Ulaz na projekcije je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije