ZAVIČAJNI KNJIŽEVNICI Aleksandar Horvat i Tibor Martan nagrađeni u Zagrebu

Prošle subote u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu održao se 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

Na Susretu su bila predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić te teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković.

Program je obuhvatio nastup nagrađenih, pohvaljenih i odabranih autora, stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva te dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu.

Na ovogodišnji književni natječaj HSK-a prijavilo se više od 100 autora iz gotovo cijele Hrvatske s ukupno 447 poetskih, proznih i dramskih radova na sva tri hrvatska narječja.

U kategoriji poetskih radova Varaždinsku županiju su predstavili Aleksandar Horvat iz Ludbrega te Tibor Martan iz Novog Marofa. Njihove su pjesme na kajkavštini Tragi (Horvat) i Pisana plafta (Martan) odabralo je Prosudbeno povjerenstvo za javnu izvedbu na Susretu te su nagrađeni priznanjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije