ROĐEN U TAMI Leon Lepoglavec Čiček iz Sračinca predstavio roman prvijenac

‘Rođen u tami’ ime je romana prvijenca 28-godišnjeg Leona Lepoglavca Čičeka, rođenog u Varaždinu, a djetinjstvom i mladošću vezanog i uz Sračinec. Roman je domaćoj publici predstavljen danas, 27. lipnja, u varaždinskom restoranu Bedem.

Leon je inače student fizioterapije u Zagrebu, no čitanje i pisanje knjiga, kako kaže, oduvijek su njegov omiljeni hobi.

– Intenzivnim pisanjem počeo sam se baviti prije tri godine, no oduvijek me pisanje zanimalo. Objaviti vlastiti roman bio je moj san, tako da je ovo danas ostvarenje mog sna – istaknuo je Leon prilikom predstavljanja.

Otkrio je i kako već radi na nastavku romana.

– Mnogo je toga u planu, no sve u svoje vrijeme. Trenutno imam dosta fakultetskih obaveza, ali moram priznati da je pisanje romana uvijek odlična izlika za bijeg od tih obaveza – rekao je.

Autor je u romanu ‘Rođen u tami’ osmislio cijelu alternativnu povijest (i pretpovijest) čovječanstva. Zaplet počinje još u pradavno, mitsko doba, prije stvaranja čovjeka, na drevnom superkontinentu.

– Upoznajemo prve stanovnike Zemlje, koji su pretvoreni u vampire, a radnja se potom kombinira sa zbivanjima u sadašnjosti, s osobnom misijom mladića Tibora koji kreće na put osvete zbog ubojstva svoje zaručnice – kazao je varaždinski književnik Denis Peričić prilikom predstavljanja, dodavši kako ne želi otkrivati puno o samoj radnji, već doživljaj romana prepušta čitateljima.

– Posebno mi je drago što je autor u knjigu utkao i Varaždin, a zaključak svega je pozitivan. Leon je novo, zanimljivo ime na hrvatskoj književnoj sceni koje je tek pokazalo potencijale daljnjeg razvoja. Uz dodatan trud na stilu i kompoziciji imamo pravo očekivati još bolja djela kojima se, sa zadovoljstvom, unaprijed veselimo – zaključio je Peričić, dodavši kako roman preporuča svima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije