Malenica uvažila Peričićev prigovor: ‘Produžit ćemo rok, tema je zaista važna’

Varaždinski književnik i samostalni umjetnik Denis Peričić uputio je javni prigovor zbog prekratkog roka za savjetovanju s javnošću o Nacrtu Strategije razvoja kulture Grada Varaždina.

> Peričić: ‘Rasprava o kulturnoj strategiji nije transparentna, tražim novi rok’

Vrlo brzo iz Grada Varaždina stigao je odgovor, koji potpisuje zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

– Poštovani, zahvaljujem na Vašem prigovoru! Iz onoga što se napisali, a i iz medijskih natpisa, zaista se može zaključiti da je tek 14. lipnja 2017. godine završeno pisanje Strategije razvoja kulture Grada Varaždina za razdoblje od 2017. do 2022. godine. No ona je završena prije tog roka, dapače na javnom savjetovanju je od 22. svibnja 2017. godine i dostupna je na mrežnim stranicama Grada Varaždina, a što se može vidjeti i u koloni ‘Točno vrijeme provedenog internetskog savjetovanja’ (http://varazdin.hr/savjetovanje-s-javnoscu-2017-godini/), gdje je to i naznačeno, kao što je naznačen i kraj savjetovanja, 22. lipnja 2017. godine – uvodno navodi Malenica.

U nastavku najavljuje uvažavanje Peričićevog prigovora.

– Upravo iz razloga koje navodite, a prvenstveno iz razloga da je Strategija bila stavljena na javno savjetovanje, a to šira javnost nije znala, odlučeno je da se napravi predstavljanje i poziv javnosti u sklopu sjednice Kulturnog vijeća Grada Varaždina. Sve buduće javne rasprave ići će službenim putem s datumom početka objave na mrežnim stranicama Grada Varaždina i pozivom da se zainteresirana javnost uključi. Također, produžit ćemo rok za navedeno savjetovanje jer radi se zaista o važnoj temi za Varaždin te o tome obavijestiti službeno javnost – priopćila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije