GLLUGL ‘Pekel na Zemli’, koncert violončela, kabaret ‘Takvim sjajem može sjati’

U ponedjeljak, 8. svibnja, u 20 sati u Centru za mlade bit će izvedena Glluglova hit predstava Pekel na zemli.

Drama Pekel na Zemli Denisa Peričića pisana na kajkavskom jeziku, za koju je autor dobio nagradu Marin Držić 1998. godine, kroz kombinaciju suza i smijeha, komedije i horora govori o borbi Dobra i Zla personificiranima u likovima župnika Mihalja Mendušića i sâmog Lucifera.

‘Predstavu su kao diplomski ispit napravila trojica glumaca (dva brata blizanca Filip i Nikša Eldan i Nino Pavleković) prema drami Denisa Peričića.

U najboljoj maniri grupe Pozdravi, animacijom tijela, pokretom, duhovitom igrom, uz pomoć tri baterije, komada papira A4 i jedne bočice vode oživjeli su tekst koji je zamislio ansambl od 200 ljudi i nekoliko vrlo zanimljivih mjesta događanja (od neba preko crkve i šume do vrata pakla!).

Radi se o priči u kojoj pojava crne rupe na nebu privlači sve metalno sa zemlje (a i voda teče prema gore) pa tako otvori i paklena vrata, a jedan župnik susretne Lucifera u šumi.

Scena u kojoj je jedan brat blizanac Lucifer, a drugi župnik i njihov razgovor, je svakako antologijska. Ovo je stvarno nešto što se rijetko dogodi i treba pogledati jer će se o tome sigurno pričati i za 10 godina’, piše o predstavi Sanja Nikčević, redovna profesorica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

U srijedu, 10. svibnja, u 18 sati u okviru ciklusa Mladi za mlade na programu je koncert učenika violončela Glazbene škole u Varaždinu u klasi prof. Darija Milkovića.

Na programu su djela Bacha, Boccherinia, Čajkovskog, Dusseka, Jasinskog, Matz i Praetoriusa.

Ulaz na koncert je slobodan.

U petak, 12. svibnja, u 20 sati ne propustite glazbeno-kabaretsku predstavu ‘Takvim sjajem može sjati’ posvećenu velikanu hrvatske glazbene scene, skladatelju, tekstopiscu, pjesnikuž, aranžeru i pjevaču Arsenu Dediću.

Tijekom izvedbe umjetnici govore o Arsenu iza scene, druženjima, putovanjima, beskrajno duhovitim anegdotama, a sve je skupa popraćeno Arsenovim uspješnicama! Predstava je postavljena u Histrionima u prosincu 2015. godine i nalazi se na repertoaru kazališta.

Izvode Ksenija Erker i Zoran Mišolongin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije