Gllugl teatar: Uspavanka za Bellu i Kvadratura kruga u nedjelju

U nedjelju, 30. listopada, u Centru za mlade u 10 sati održat će se dječja lutkarska predstava Uspavanka za Bellu, dok će se u 20 sati održati predstava Kvadratura kruga.

>> ‘Kvadratura kruga’ u HNK: O bliskosti koja vapi za rušenjem obiteljskih zidova

‘Uspavanka za Bellu’ lutkarska je fantazija o životu pasa, kakvim bismo ga mogli vidjeti u našoj mašti. Junaci su stoga karakteri s ljudskim osobinama i životnim pričama. Priča je to, prije svega, o ljubavi, odanosti i prijateljstvu koje može svladati sve prepreke i nedaće.

Uspavanku će ispričati mama psica Tonkica svojoj kćerkici Belli prije spavanja, jer malena, kako to djeca često čine, odbija zaspati. Uspavanka prati psića Rollija u njegovoj pustolovini. Naime, jednoga je dana Rolli, bježeći pred zločestom gospođom Zločić i njezinim strašnim rotvajlerom Hundom, izgubio svoju gospodaricu – djevojčicu Gretu. Izgubivši se, Rolli susreće uličnu družinu pasa u kojoj je među ostalima i lijepa Tonkica. Tada se psić nađe pred životnom odlukom – hoće li se vratiti Gretici koja bez njega ne može ili ostati s Tonkicom i novim prijateljima?

Kakvu će odluku donijeti Rolli, zašto Greta ne može bez njega i hoće li Bella napokon zaspati, saznajte u predstavi Uspavanka za Bellu (Priča o psima).

Autorica teksta je Katarina Arbanas, a s njom u predstavi igraju i Filip Eldan i Nikša Eldan. Skladatelj je Petar Eldan, a lutke je kreirala . Za scenografiju su zaslužni Nikša i Filip Eldan uz tehnička izvedbu Ćirila Žuličeka.

‘Kvadratura kruga’ problematizira današnji trenutak i društvo u kojem živimo kroz intimnu obiteljsku dramu jedne suvremene hrvatske obitelji. Izraz Kvadratura kruga predstavlja, u metafizičkom smislu, nerješiv problem u životu. Ono što ne ostavlja nadu za čovjeka. Ali ju je moguće riješiti. Znanstveno rješenje nas u ovom slučaju ne zanima, ali ljudsko itekako.Radnja predstave zbiva se od zime do ljeta 2016 godine u kuhinji jedne prosječne zagrebačke obitelji u kojoj Ivan Milas i njegovih troje djece – Jana, Marko i Mak žive svoju skodnevicu, boreći se istovremeno sa dubokim traumama i ranama koje su u prošlosti obitelj razdvojile.

Predstava je nastala u suradnji između HNK u Varaždinu i Umjetničke organizacije GLLUGL. Igraju: Katarina Arbanas, Zvonko Zečević, Filip Eldan Nikša Eldan.

Scenografkinja je Dina Zebec, dizajner zvuka Petar Eldan, kostimograf Mladen Grof Jerneić, a umjetnička suradnica i dizajnerica svjetla Tamara Kučinović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije