‘Snovitost’ Mateje Rusak: ‘Cilj je opustiti se i pokušati pronaći dio sebe’

U petak 24. lipnja u 19 sati u Kuli Stražarnici na Starom gradu otvorena je izložba pod nazivom ‘Snovitost’ Varaždinke Mateje Rusak, magistrice likovne pedagogije.

Izložbu je otvorio Nedjeljko Krčar, tajnik HDLU-a, a nakon njega nekoliko riječi o samoj izložbi rekla je Sunčana Habek, povjesničarka umjetnosti. Posjetiteljima se na kraju obratio i zamjenik župana Alen Kišić.

Autorica kroz grafike izrađene u tehnici aquatinte u pastelnim tonovima progovara o snovima kao jednom zasebnom svijetu u kojem je sve moguće. Ti su radovi ujedno i njen diplomski rad, koji se sastoji od osam grafika, a u Varaždinu je postavljeno njih sedam. Svaka od grafika ima desetak metara. Izložba je nadopunjena laganim zvukovima cvrkuta ptica, kako bi se stvorila mistična i opuštajuća atmosfera.

Kroz svoje viđenje svijeta snova koji je slobodan i nema granica, autorica je izrazila želju da se posjetitelji opuste, počnu sanjariti i pronađu dio sebe.

– Svoje grafike otiskivala sam u trenucima sanjarenja, a vođene su prema mojim osjećajima u trenutku – objasnila je Mateja Rusak.

A kako kaže Sunčana Habek, na samom promatraču je da se kroz stvoreni ambijent prepusti sanjarenju i sam odluči na koji će način doživjeti ‘Snovitost’.

Za sve zainteresirane izložba će biti otvorena do 8. srpnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije