FOTO Pijanist Dmytro Choni laureat ovogodišnjeg Memorijala Jurica Murai

>> FOTO Pijanist Dmytro Choni laureat ovogodišnjeg Memorijala Jurica Murai

U Glazbenoj školi Varaždin ovog je utorka, 15. ožujka, održan završni koncert i proglašenje laureata Memorijala Jurica Murai.

Peteročlani žiri kojeg su činili Đorđe Stanetti (Hrvatska), Zuzana Niederdorfer (Slovačka/Austrija), Milana Chernyavska (Njemačka), Luca Trabucco (Italija) i Yoko Nishii (Japan), dokaz je veličine ovog natjecanja, a ove se godine prijavilo 165 kandidata iz pet zemalja različitih dobnih skupina od učenika nižih razreda osnovne škole do studenata na muzičkim akademijama.

Koncert je održan u Velikoj koncertnoj dvorani Škole u kojoj nije bilo dovoljno mjesta za sve zainteresirane. Na posljednjem koncertu nastupili su najbolje plasirani natjecatelji u svojim kategorijama, a svirali su djela Bacha, Rahmanjinova, Chopina, Mendelssohna, Schuberta, Čajkovskog i brojnih drugih autora.

Nakon nastupa pijanista Aljoše Jurinića, ovog su se utorka okupljenima predstavili Arsen Dalibaltayan, Lovre Marušić, Matija Kranjčić, Neven Boltek, Zvjezdan Vojvodić i Dmytro Choni, a upravo je on proglašen ovogodišnjim laureatom natjecanja.

Kao nagradu za ovo ostvarenje, nastupit će zajedno s Varaždinskim komornim orkestrom te Varteksovo odijelo šivano po mjeri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije