Izložba Zdravka Šabarića ‘Bijelina u plavetnilu’ od 7. listopada u Muzeju anđela

Muzej anđela ove jeseni svoje će posjetitelje razveseliti s novom izložbom. U goste ovaj put dolazi slikar Zdravko Šabarić (rođen 1954. u Hampovici selu kraj Đurđevca).

Šabarić je po završetku Pedagoške akademije u Zagrebu i diplome na odjelu likovnih umjetnosti, bio dugogodišnji nastavanik likovne kulture u osnovnoj školi i gimnaziji u Đurđevcu te ravnatelj i voditelj Centra za kulturu Đurđevac i Galerije Stari grad. Također, vodio je Dom kulture s Galerijom Centar2.

Zdravko Šabarić se uz slikarstvo bavi i umjetničkom fotografijom, istraživanjem zavičajne baštine, pisanjem, (napisao dvije knjige), likovnom kritikom, heraldikom, grafičkim dizajnom, animacijom likovne i kulture općenito. Objavio je veći broj radova u stručnim časopisima, zbornicima i knjigama te sudjelovao na znanstveno-stručnim skupovima u Hrvatskoj.

Za svoj rad i kulturni doprinos u javnom životu primio je niz priznanja i nagrada, prije svega za slikarstvo i umjetničku fotografiju.

U Muzeju anđela predstavit će se s izložbom nazvanom ‘Bijelina u plavetnilu‘, za koju je odabrano 20 slika, koje su nastale od 2007. do 2015. godine. Izložbu Zdravka Šabarića posjetitelji Muzeja ađela moći će vidjeti od 7. do 25. listopada.

Otvorenje gostujuće izložbe održat će se 7. kolovoza u 18 sati, kada će se okupljenima obratiti i sam umjetnik Zdravko Šabarić.

Ulaz je kao i uvijek besplatan, a Muzej anđela poziva sve zainteresirane na ugodno druženje u dobrom društvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije