Umjetnici u Uskoj ulici darovali najbolje radove Vaba banci, sponzoru događanja

Za vrijeme Špancirfesta, točnije predzadnjeg dana, u subotu, 29.kolovoza, u Uskoj ulici održana je konferencija za novinare ‘Umjetnici poklanjaju Varaždinu i Vabi’, gdje su mladi umjetnici prezentirali svoje najbolje radove i poklonili neke od njih Turističkoj zajednici grada Varaždina i sponzoru uske ulice Vaba banka d.d. Varaždin.

Sponzor Uske ulice Vaba banka d.d. Varaždin će u sklopu svojeg projekta “Vaba d.d. prijatelj umjetnosti”, organizirati samostalne izložbe umjetnika, sve kako bi dali obol stvaralaštvu regionalnih, hrvatskih i varaždinskih likovnih umjetnika.

Na događaju su od strane stručnog žirija bila izabrana tri najbolja autorska djela, koja će odsad krasiti prostorije Vaba banke, a među njima se našlo i jedno djelo Varaždinke Dine Zebec.

Ujedno, ovo je bila odlična prilika da mladi talentirani umjetnici iz svih krajeva države pokažu svoje radove širokom broju ljudi, s obzirom da je Uska ulica za vrijeme trajanja Špancirfesta jedna od ulica kojima prođe najveći broj ljudi, nerijetko se zadržavajući pred izloženim radovima, a uz to, svi posjetitelji Uske ulice imali su priliku vidjeti kako nastaju radovi umjetnika.

– Zadovoljni smo koliko smo napravili, iako smo malo strahovali, s obzirom da se prvi puta ovako nešto održavalo. Definitvno smo ostvarili sve svoje želje i planove. Svi studenti su se tijekom ovih 10 dana odlično zabavili, ali tijekom te zabave napravili su i ove radove. Mislim da je ovo jako dobra prilika da se izlažu radovi pred širokom publikom, ali između ostalog i nama umjetnicima je jako dobro da se povezujemo. Mogli smo razgovarati o umjetnosti i izmjeniti neka iskustva i nove tehnike. Osim toga, smatram da Turistička zajednica, Grad Varaždin i Vaba banka imaju zbog čega biti sretni, jer kultura i kreativnost se pomiču u jednom jako dobrom smjeru – rekla je tom prilikom Vida Meić, koordinatorica špancirfestnog zbivanja u Uskoj ulici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije