Vijesti / Kultura

Ritam misli

PET GODINA Impuls poezija slavi obljetnicu, u goste dolazi pjesnik Luko Paljetak

PET GODINA Impuls poezija slavi obljetnicu, u goste dolazi pjesnik Luko Paljetak
Ritam misli

U srijedu, 19. rujna 2019. s početkom u 19 sati u Rock Art Caffeu proslavit će peti rođendan i uživati u poeziji jednog od najvećih hrvatskih pjesnika, Luke Paljetka, te u poeziji prisutnih autora.

Poezija u našem gradu odzvanja trgovima, dvoranama, kafićima. U organizaciji udruge 'Ritam misli' već pet godina pulsira ljepota poetskog izričaja, Impuls poezija slavi svoj peti rođendan. U proteklih pet godina predstavila je varaždinskoj publici autore iz cijelog svijeta.

Između ostalih slušala se poezija autora iz Konga, Koreje, Sirije, Francuske, Italije, Mađarske, Belgije, Litve, Makedonije, Srbije, Virginije, Bugarske i drugih zemalja. Nezaobilazni su autori iz Slovenije i naravno hrvatski autori koji daju poseban pečat samom Impulsu.

U srijedu, 19. rujna 2019. s početkom u 19 sati u Rock Art Caffeu proslavit će peti rođendan i uživati u poeziji jednog od najvećih hrvatskih pjesnika, Luke Paljetka, te u poeziji prisutnih autora.

Luko Paljetak, hrvatski je književnik i akademik. Autor je brojnih zbirki pjesama, knjiga za djecu, znanstvenih studija, članaka, eseja i antologija. Čovjek radosnog pogleda i velikog djetinjeg osmijeha. Dubrovčanin, gospar koji slavi život ispisujući mora riječi u igri života.

Uz akademika Luku Paljetka, večer će svojom glazbom upotpuniti mladi varaždinski glazbenici Lora Breški i Tomislav Jarmić.

Poezija kao uzvišen oblik književnosti donosi ljepotu misli i snagu riječi iskazanu na jedinstven način autora. Ona prkosi i upozorava, miluje i kori, ona je sveobuhvatna u svojoj širini i intimna u dubini emocija.

Program IMPULS poezija u kafiću traje godinama zahvaljujući entuzijazmu i ljubavi prema književnosti pjesničkog para Ljubice Ribić i Milana Novaka koji će na svoj svojstven način voditi i ovu večer.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6005

Reci što misliš!