Vijesti / Kultura

Osvrt na 2019. i planovi za dalje

GRADSKI MUZEJ Ivan Mesek: 'Ovo može biti jedna dobra kulturna priča idućih trideset i više godina'

GRADSKI MUZEJ Ivan Mesek: 'Ovo može biti jedna dobra kulturna priča idućih trideset i više godina'
Varaždinski.hr

- 2020. idemo još jače naprijed. Financijski rezultati su izuzetno dobri. Ovo može biti jedna dobra muzejska i kulturna priča idućih trideset pa i više godina – rekao je Ivan Mesek.

Ivan Mesek, ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin, danas se u palači Sermage osvrnuo na proteklu godinu u muzeju te najavio neke buduće projekte i planove.

- 2019. godina je bila vrlo plodna u Gradskom muzeju Varaždin. Javnost i šira Hrvatska primijetila je važnost Gradskog muzeja i izložbe koje su pripremane duže vrijeme. 'Vojna krajina', '100 godina Varteksa', a trenutno završavamo s velikim projektom, retrospektivom Radoslava Putara i Miljenka Horvata - rekao je Mesek.

- Bilo je tu i suvremene umjetnosti. Također smo dosta ulagali u Gradski muzej i Stari grad, preko europskog projekta Living castles. Osuvremenjujemo postav koji je dosta statičan, ali kroz suvremene medije to može biti itekako interesantno. Počeli smo nakon dugo godina popunjavati naš fundus s recentnim umjetnicima koje nemamo. Dogovorili smo tri otkupa, od tri značajne umjetničke ličnosti. To su Slobodan Braco Dimitrijević, Renata Poljak i Božica Dea Matasić – kazao je.

Ravnatelj vjeruje da bi sljedeća godina mogla biti još bolja.

- 2020. idemo još jače naprijed. Financijski rezultati su izuzetno dobri. Ovo može biti jedna dobra muzejska i kulturna priča idućih trideset pa i više godina – zaključio je.

Božica Dea Matasić, umjetnica čija je skulptura iz ciklusa 'Vreće bez dna' otkupljena za fundus Galerije starih i novih majstora zahvalila je GMV.

- Velika mi je čast i radost da je skulptura zaživjela u ovom prostoru. Sreća je kad djelo bude prepoznato u javnosti. 'Vreća bez dna' je ciklusa od pet skulptura koje su izlagane u Zagrebu, Splitu i Puli – rekla je Matasić.

Skulptura će se zasad nalaziti u palači Sermage.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!