Vijesti / Kultura

ciklus crno-bijelih fotografija

'MOJA OPAŽANJA' Fotograf Andrej Švoger danas otvara izložbu u Splitu

'MOJA OPAŽANJA' Fotograf Andrej Švoger danas otvara izložbu u Splitu
Facebook

Riječ je o ciklusu crno-bijelih fotografija kroz koje autor bilježi svakodnevnicu ruralnih sredina hrvatskog Zagorja.

U Galeriji fotografije Fotokluba Split danas, 21. siječnja, u 19 sati otvara se izložba 'Moja opažanja' autora Andreja Švogera.

Švoger pripada mlađoj generaciji hrvatskih fotografa, iza sebe ima šest skupnih izložbi i tri samostalne, a izložba 'Moja opažanja' predstavljena je i inozemnoj publici u Grazu i u galeriji Centra hrvatske nastave u Baden-Württembergu u Stuttgartu.

Riječ je o ciklusu crno-bijelih fotografija kroz koje autor bilježi svakodnevnicu ruralnih sredina hrvatskog Zagorja. Prostor je to kojemu autor i duhovno pripada, za koji ga vežu brojne uspomene i koji je u njemu životno utkan kroz lik bake čija ga je mudrost i toplina pratila na putu odrastanja.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Varaždinske županije, Grada Varaždina , Gradskog muzeja Varaždin, Foto kluba 'Sloboda' Varaždin, Općine Cestica, Općine Vinica, Varaždinske biskupija, Varaždinskih vijesti, Općine Maruševac i Zajednice tehničke kulture grada Varaždina.

Izložbu možete pogledati do 13. veljače 2020, stoji u najavi događaja.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!