Vijesti / Kultura

19. izdanje

NATJEČAJ ZA UMJETNIKE Dani performansa ove godine u drugačijem izdanju, tema glasi 'Izdržati!'

NATJEČAJ ZA UMJETNIKE Dani performansa ove godine u drugačijem izdanju, tema glasi 'Izdržati!'
TZGV

Tema ovogodišnjih performansa glasi 'Izdržati!'.

Zbog nepovoljnih epidemioloških prilika i propisanih mjera, 19. Dani performansa ne mogu se održati uživo pred publikom, ali će se program realizirati kroz videozapise, koji će se prikazivati na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora Gradskog muzeja Varaždin. 

Tema ovogodišnjih performansa glasi 'Izdržati!'.

U tom smislu Gradski muzej Varaždin raspisuje natječaj za umjetnike (otvoren 16. do 23. listopada), za performanse snimljene u videozapisima u maksimalnom trajanju do tri minute, od kojih će tri najbolja, prema ocjenjivačkom sudu, biti nagrađeni i trima jednakovrijednim novčanim nagradama u iznosu od 2.500 kuna.

- Pozivaju se umjetnici da, sukladno s tematskim okvirom, izvedu performans u svojoj organizaciji, snime ga i videozapis pošalju organizatoru. Trajanje videozapisa ograničeno je na 3 minute (performans može trajati do 3 minute ili izvedba može biti dulja, ali montirani videozapis može biti trajanja do 3 minute).

Ocjenjivački sud u sastavu: Branko Franceschi, Ivan Mesek i Elizabeta Igrec odabrat će radove koji će se objavljivati na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora Gradskog muzeja Varaždin.

Ocjenjivački sud dodijelit će na kraju i tri jednakovrijedne nagrade u visini 2.500 kuna neto.

Natječaj traje od 16. do 23. listopada, a videozapisi s popratnom dokumentacijom (ime autora, naziv djela, kratka biografija autora) šalju se na adresu: [email protected] - poručuju iz Gradskog muzeja Varaždin.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!