Vijesti / Kultura

The Queen Symphony

QUEEN SPEKTAKL NA KORZU Glazbena škola Varaždin 18. lipnja priprema svečani koncert

QUEEN SPEKTAKL NA KORZU Glazbena škola Varaždin 18. lipnja priprema svečani koncert
Glazbena škola/YouTube screenshot

'The Queen Symphony' izvest će se u samom centru grada.

U subotu, 18. lipnja 2022. godine, od 20:30 sati na varaždinskom Trgu kralja Tomislava (Korzo) održat će se pravi spektakl.

Svečani koncert održat će simfonijski orkestar i zbog Glazbene škole Ravensburg, Glazbene škole Varaždin i zbor Chorus Angelicus.

Svirat će album 'The Queen Symphony' skladatelja Tolge Kashifa. On je 2002. godine objavio simfonijski album s najpoznatijim pjesmama britanskog sastava Queen.

Tako će za nešto više od tjedan dana Bohemian Rhapsody, Radio GaGa, The Show Must Go On i ostale uspješnice odjekivati centrom grada.

Izvedba ovog monumentalnog djela nastavak je dugotrajne suradnje dviju glazbenih škola. Ove su godine već imali zajednički glazbeni projekt predstavljen 23. travnja u Evangeličkoj crkvi u Ravensburgu, povodom 50. obljetnice postojanja Glazbene škole Ravensburg.

Tehnički organizaciju koncerta podupire Koncertni ured Varaždin. Iz Glazbene škole pozivaju sve da im se pridruže 18. lipnja na varaždinsko Korzu te da uživaju u hrvatskoj praizvedbi spomenutog djela u interpretaciji mladih glazbenika.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.