Vijesti / Kultura

VARAŽDINSKE BAROKNE VEČERI

FOTO Hrvatska i Izrael: Dugotrajni pljesak i ovacije na koncertu u povodu 25 obljetnice diplomatskih odnosa

FOTO Hrvatska i Izrael: Dugotrajni pljesak i ovacije na koncertu u povodu 25 obljetnice diplomatskih odnosa
Varaždinske barokne večeri

'Divno je ponovno se vratiti u predivni Varaždin', rekao je kontratenor Yaniv d'Or.

Dugotrajnim pljeskom i ovacijama publika je nagradila sinoć, devete večeri 52. Varaždinskih baroknih večeri, glazbenike Barrocade Israeli Baroque Collectiva, konratenora Yaniva d'Ora i mezzosopranisticu Mayu Amir za koncert održan u povodu 25 godina diplomatskih odnosa Izraela i Republike Hrvatske. 

Nazočio mu je i novi veleposlanik Izraela u RH Nj. E. Gary Koren.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Drago mi je da je upravo posjet Varaždinu i ovom koncertu zapravo moja prva diplomatska aktivnost kako sam stupio na dužnost u Zagrebu prije tri dana. Kulturne veze između Izraela i Hrvatske su dobre, a Varaždinske barokne večeri već godinama su odličan domaćin našim glazbenicima“, naglasio je veleposlanik Koren.

„Izrael je iznimno bitna zemlja u svjetskim razmjerima i zaista nam je čast što možemo biti domaćini i novom veleposlaniku i ovim odličnim glazbenicima iz Izraela“, rekao je varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

Kontratenoru svjetskog glasa Yaniv d'Oru bio je ovo treći susret s publikom Varaždinskih baroknih večeri. 

Vezana vijest:

MiniArtArice TOTAL BAROQUE FOTO Koncert za bebe: MiniArtUrice odlično posjećenim koncertom približile baroknu glazbu mališanima

Divno je ponovno se vratiti u predivni Varaždin. Za mene kad dolazim ovdje kao da se vraćam kući, jer uistinu se osjećam dobrodošlo. Uživam šetati i vašim baroknim gradom“, istaknuo je d'Or koji je zajedno s mezzopranisticom Mayom Amir izveo na koncertu i tradicionalne ladino pjesme, ali i dvije hrvatske tradicijske pjesme. 

Uz odlično posjećen Koncert za bebe i mališane u klubu Europa media varaždinskog HNK-a, ansambl Camerata Kilkenny ispunila je u subotnje prijepodne do posljednjeg mjesta vitešku dvoranu u dvorcu Trakošćan, a ti gosti iz Irske danas nastupaju u crkvi u Prelogu uz besplatan ulaz na koncertu koji počinje u 19 sati. U isto vrijeme u Nedelišću u tamošnjoj crkvi Presvetog Trojstva nastupit će Tamara Ivaniš, Igor Paro i Augustin Mršić. 

Vezana vijest:

Crna kronika FOTO Crna kronika i gudački kvintet zajedno zasvirali na Kapucinskom

U varaždinskoj Katedrali u 20 sati na rasporedu je koncert Zbor HRT-a i solista s programom „Varaždinski skladateljski krug s kraja XVII stoljeća“. Danas je i posljednja prilika za posjet Irish corneru na Kapucinskom trgu. Sinoć je ondje održan koncert  punk rock grupe „Crna kronika“ i gudači pod nazivom "Baroque'n'Roll &Crna Kronika, a večeras u irsku zelenu oazu na Kapucinskom trgu stiže Belfast Food u 20 sati.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.