Vijesti / Kultura

Premijera

'ASTRONAUTI' Gllugl ima novu predstavu: Radi se o autorskom projektu Katarine Arbanas

'ASTRONAUTI' Gllugl ima novu predstavu: Radi se o autorskom projektu Katarine Arbanas
Press

Predstava je realizirana uz pomoć sredstava Grada Varaždina te Ministarstva kulture i medija.

U ponedjeljak, 7. studenog 2022. u 21 sat na sceni Gllugl (Preradovićeva 4, Varaždin) na programu je premijera predstave, autorskog projekta Katarine Arbanas 'Astronauti'.

Predstava govori o propuštenom trenutku koji prerasta u propušten život.

Kroz jednostavnu emotivnu priču o dvoje običnih ljudi, s kojima bi se mogao poistovjetiti svatko od nas, otvaraju se pitanja objektivnosti vremena i prostora, linearne stvarnosti kao takve, a iz toga i našeg (ljudskog) kapaciteta da spoznamo stvarnost ili, recimo, istinu, što povlači i pitanje slobodne volje.

U predstavi pratimo dvoje ljudi koji žive naizgled uobičajenim, svakodnevnim životom kojeg gledamo kao film, ali su zapravo svo vrijeme u sebi negdje drugdje, u svojevrsnom metaprostoru kojeg  prikazujemo na sceni.

Dvoje protagonista vraćaju se neprekidno u trenutak njihova rastanka koji se dogodio prije mnogo godina držeći na taj način  jedno drugo zarobljenima u limbu svojih unutarnjih svjetova u kojem plutaju kao astronauti između odluka koje nisu donijeli, a željeli su ih donijeti, između riječi koje nisu izgovorili, a željeli su izgovoriti, između sjećanja na prošlost kakva je bila i fantazija o idealnoj stvarnosti koja je mogla postojati.

Koja je realnost realnija? Koja je stvarnost stvarnija? Koji je život pravi život, a koji samo fantazija? Jesmo li slobodni odlučiti o svojoj sudbini ili smo tek žrtve svojih podsvjesnih mehanizama? Može li se ljubav realizirati negdje onkraj prostora i vremena, negdje na granici svjetova? To su neka od pitanja koja postavlja naša predstava.

Predstava je realizirana uz pomoć sredstava Grada Varaždina te Ministarstva kulture i medija.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.