Vijesti / Kultura

OVOGA VIKENDA

Varaždinka Anja Pšag svoje radove predstavlja na Upset Artu - festivalu umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom

Varaždinka Anja Pšag svoje radove predstavlja na Upset Artu - festivalu umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom
Anja Pšag

Ova umjetnica izrađuje ručno vezene slike i torbe, pogledajte!

Ovoga vikenda u Zagrebu se održava 4. Upset Art Festu - festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom. Na njemu će se predstaviti i Varaždinka Anja Pšag.

Radovi Anje Pšag Anja Pšag

- Moja mama Anka i ja izlažemo svoje ručne radove, ručno vezene realistične slike i ručno vezene i rađene torbe. Nisam sigurna da li još netko iz Varaždina sudjeluje, ali eto mi predstavljamo naš grad - kaže Anja. Njezina ručno vezena slika također se nalazi na službenom plakatu i promo materijalima festivala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Anja Pšag je osoba s invaliditetom i bori se s rijetkim bolestima. 

- Tjelesno nisam sposobna raditi, teško se krećem i imam velile probleme s motorikom, tako da izrada ovih radova stvarno iziskuje jako puno vremena i truda. Tjednima i mjesecima. Stvaranje ovih jedinstvenih radova mi pomaže kao fizikalna terapija, a i jako puno pomaže kod teške depresije koja dolazi zbog borbe sa bolestima i invaliditetom - kaže.

Anja će, zbog bolesti, na festivalu moći boraviti samo tijekom subote. Želite li se upoznasti s njezinim radom, posjetite Upset Art Festival, koji se 12. i 13. studenoga održava u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.