Vijesti / Kultura

Hrvatsko narodno kazalište

'Enigmatske varijacije' najbolja predstava sisačkog kazališnog festivala Prolog

'Enigmatske varijacije' najbolja predstava sisačkog kazališnog festivala Prolog
HNK u Varaždinu

Priznanje za HNK u Varaždinu.

Predstavom 'Tena – kronika raspada jedne ljepote', u produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, Gradskog dramskog kazališta Gavela, Ludens teatra, Centra za kulturu Bjelovar i Gradskog kazališta Požega, završeno je 18. izdanje Festivala regionalnih kazališta Prolog.

U sklopu festivala upriličeno je 12 predststava iz Siska, Zadra, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Splita, Požege, Varaždina, Šibenika, Velike Gorice, Virovitice i Vinkovaca.

Riječ je o ponajboljim premijernim godišnjim ostvarenjima svakog od hrvatskih kazališta koja su najbolja potvrda uspješne profesionalizacije i stvaranja visoke umjetničke kvalitete repertoara kojima svjedočimo iz godine u godinu.

U nimalo lakim uvjetima, u posuđenom prostoru Dvorane INA rafinerije u Sisku, nakon što su u potresu stradale dvorane Kristale kocke vedrine i Kazališta 21, Gradsko je kazalište Sisak uspjelo uspješno iznjedriti odličan festival u kojem je konačan sud o najboljoj predstavi donijela publika dodijelivši najvišu ocjenu (4,87) Hrvatskom narodnom kazalištu iz Varaždina za Enigmatske varijacije u režiji Helene Petković i izvedbi Sojana Matavulja i Karla Mrkše. Statuu Prologa, umjetničko djelo kipara Marijana Glavnika, preuzela je intendantica varaždinskog HNK, Senka Bulić.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.