Vijesti / Kultura

GLAZBENA ŠKOLA U VARAŽDINU

Promocija 'Početnice za violinu' u utorak u Glazbenoj školi

Promocija 'Početnice za violinu' u utorak u Glazbenoj školi
Glazbena škola u Varaždinu

Projekt izdavanja početnice za Malu školu violine nastao je na inicijativu nastavnice Lidije Bobić.

Promocija 'Početnice za violinu' najavljena je za utorak, 7. veljače, u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 18 sati.

Projekt izdavanja početnice za Malu školu violine nastao je na inicijativu nastavnice Lidije Bobić, koja dugi niz godina uspješno provodi ovaj predškolski program s obzirom da za njega ne postoje udžbenici ni pripremna literatura. Početnica za violinu interaktivna je zbirka nastala u vremenskom razdoblju od punih 27 godina, što ukazuje na kontinuirano dugogodišnje promišljanje autorice s namjerom da se kroz suvremen, zanimljiv, profesionalan i metodičan pedagoški rad, nadasve složen instrument približi najmlađim polaznicima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početnica za violinu temelji se na dječjim pjesmama Stanislava Femenića, za koje je glazbu komponirao Davor Bobić, a ilustracije su djelo akademskog slikara Dražena Jerabeka, uz recenzije eminentnih pedagoga, profesorice Bogdane Pivnenko sa Kijevskog konzervatorija, profesora Gorana Končara i profesora Anđelka Krpana s Muzičke akademije u Zagrebu i profesora Nenada Merlea iz glazbene škole Pavla Markovca.

Početnica je izdana u nakladi Glazbene škole u Varaždinu pod pokroviteljstvom i uz financijsku potporu Varaždinske županije. Predškolski programi Glazbene škole u Varaždinu namijenjeni su prvenstveno djeci od 4 do 7 godina, iako se u slučaju izuzetne nadarenosti i motivacije, upisuju i djeca mlađe dobi. 

Cilj poduke predškolskih programa je približavanje glazbe djeci, poticanje kreativnosti i produktivnosti, upoznavanje s instrumentom u što ranijoj dobi. U pedagoškom smislu, izazov je motivirati djecu te je svaka pomoć kvalitetnog udžbenika i više nego dobrodošla. Izdavači vjeruju da će ova specifična i posebna početnica biti uvelike od pomoći nastavnicima violine ne samo u Hrvatskoj nego i šire.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.